Gerul Bobotezei in avans

Gerul Bobotezei in avans

0 68

Dupa cum anunta meteorologii, pana dupa sfarsitul saptamanii va fi ger in toata tara, abia dupa aceea incepand o oarecare incalzire.
Este drept ca, fata de ultimele doua nopti, cu temperatura de – 26 grade la Intorsura Buzaului, se va semnala o foarte usoara incalzire a vremii, dar cifrele vor fi, totusi, cu minus mare in fata.
Astfel, se vor consemna temperaturi sub media pentru aceasta perioada a anului, iar zapada va fi cea cazuta pana acuma, sau, pe partii, ce vor mai „baga” cu tunurile. De aceea si acest val de frig. Numai in estul si sud-estul tarii, precum si in Carpatii Orientali, va mai fulgui putin.
Si iata cum temperaturile „ca de Boboteaza” vor fi acuma, in medie cu 5 – 6 grade sub cele obisnuite, a mediei multianuale pentru decembrie. Maximele vor fi cuprinse intre -8 si -2 grade, iar minimele intre -14 si -4 grade, pe timpul noptii, mai coborate in depresiunile intramontane, deci si zona Brasov.
Din cauza acestor temperaturi atat de scazute, si multe trenuri au intarzieri, deoarece liniile stau gata sa crape, s-ar putea spune, datorita acestor temperaturi joase. Aceasta in contrast cu intarzierile din timpul verilor toride, cand liniile se dilata in asa masura ca pot produce deraieri.
Mai rau este de bietii boschetari, in care frigul a inceput sa dea iama. Unii au fost salvati in ultima clipa, dar sunt destui care s-au dus sa se incalzeasca la focurile Iadului, unde, de fapt, isi au locul cu totul altii dintre semenii nostri, pe care ii stiti foarte bine si dumneavoastra.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.