Gerul a afectat si autobuzele si troleibuzele RAT Brasov

Gerul a afectat si autobuzele si troleibuzele RAT Brasov

0 433

Dupa ce mai multe autovehicule s-au defectat, au fost trase la garaj pentru a fi reparate, astfel ca graficele de circulatie nu au mai fost respectate in totalitate, iar calatorii au inghetat in statii minute bune. Liniile call center-ului inaugurat de curand la RAT au fost suprasolicitate zilele trecute.

Dupa ce mai multe autovehicule s-au defectat, au fost trase la garaj pentru a fi reparate, astfel ca graficele de circulatie nu au mai fost respectate in totalitate, iar calatorii au inghetat in statii minute bune. Liniile call center-ului inaugurat de curand la RAT au fost suprasolicitate zilele trecute. Cele mai multe apeluri si emailuri au sesizat intarzierile masinilor, sau in unele cazuri, anularea unor curse.
Din cauza gerului extrem care a ajuns pana la -29 de grade Celsius la Brasov, instalatiile de aer ale unor autobuze si troleibuze au inghetat:
Asa s-a decis ca autobuzele cu defectiuni sa fie retrase la garaj pentru a fi reparate. Cele care au avut probleme minore au fost repuse in circulatie imediat dupa remediere, insa altele au fost inlocuite.
Din aceasta cauza, in anumite intervale orare, graficele nu au mai putut fi respectate, astfel ca brasovenii ori au avut de asteptat minute bune in frig, ori au stat inghesuiti in autobuzele arhipline.autobuz inghetat1
Nemultumirea calatorilor s-a resimtit si in numarul mare de apeluri inregistrate la call-centerul regiei. In fiecare zi, circa 100 de brasoveni si turisti cer informatii despre trasee si orare, dar zilele trecute apelurile brasovenilor s-au referit la intarzieri
Masinile din parcul RAT au un grad mare de uzura, iar unele din ele circula chiar si 16 ore pe zi, astfel ca nu pot functiona perfect, in conditii de temperaturi extreme.
Regia de Transport a semnat chiar joi un contract de achizitionare de preincalzitoare si piese de schimb pentru ca soferii sa nu mai trezeasca in diminetile geroase ca nu le porneste motorul. Valoarea echipamentelor este de circa 150 de mii de lei iar contractul anual a fost adjudecat de o firma din Oradea si una din Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.