Germenii de grau – substante nutritive pentru o alimentatie sanatoasa

Germenii de grau – substante nutritive pentru o alimentatie sanatoasa

0 125

Stiai ca germenii de grau reprezinta alimentul ideal pentru o alimentatie perfect sanatoasa? Germenii de grau sunt embrionii semintelor de grau, acestia fiind o sursa importanta de proteine, grasimi nesaturate, fibre, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E si K, fosfor, magneziu si zinc.
Germenii de grau se recomanda atat persoanelor suprasolicitate, cu o viata activa, cat si copiilor, pentru a-i proteja de raceala sau gripa.
Potrivit specialistilor, germenii de grau sunt pe locul doi in topul vegetalelor cu cel mai mare continut de fitosteroli, compusi cu o structura asemanatoare cu a colesterolului. Asadar, numai doua grame de germeni de grau pe zi reduc colesterolul cu aproximativ 10%, in doar doua saptamani.
Graul contine fibre solubile, esentiale pentru buna functionare a sistemului digestiv, tratand in acelasi timp constipatia.
Fiind foarte bogati in antioxidanti, germenii de grau ne protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi, protejand astfel pielea impotriva imbatranirii premature. Germenii de grau previn anemia, elimina toxinele din organism si contribuie la imbunatatirea reflexelor corpului.
In alimentatia celor mici, germenii de grau sunt eficienti si in tratarea intarzierilor de crestere. Administrarea germenilor de grau, proaspeti (obtinuti acasa) sau deshidratati (de la magazinele naturiste), se face dimineata, pe stomacul gol, in amestec cu miere de albine.
Germenii de grau contin o foarte mare cantitate de vitamina E complexa, ce include si antioxidanti naturali. Prin urmare, ajuta la prevenirea bolilor cardiace, a cancerului si a imbatranirii.
Germenii de grau protejeaza muschii, sangele, plamanii si ochii. Ei previn formarea cheagurilor de sange si contribuie la intarirea sistemului imunitar.
Germenii de grau pot fi consumati in mai multe feluri. Ei pot fi adaugati la o varietate de retete, fiind un ingredient nutritional care de multe ori face diferenta in gustul alimentelor.
Sunt folositi la prepararea painii, clatitelor, waffelor, placintelor, prajiturilor, cerealelor, in shake-urile din lapte si mai pot fi consumati cu iaurt.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.