Germania suparata pe SUA

Germania suparata pe SUA

0 160

Cancelarul german, Angela Merkel, a acuzat vineri Statele Unite ca nu a respectat intelegerile internationale privind acordarea de imprumuturi pentru companii, in detrimentul celor europene, relateaza AFP.
„Pentru a depasi criza internationala, sarcina noastra este de a fixa reguli comune in cadrul comunitatii internationale si de a ne asigura ca toata lumea le respecta”, a afirmat oficialul german intr-un discurs tinut la o fundatie de caritate germana, in landul Renania de Nord – Westfalia.
Ca exemplificare, Merkel a amintit acordurile internationale Bale II, un dispozitiv international destinat unei mai bune intelegeri a riscurilor bancare, in special riscul creditului si exigentele pentru fondurile proprii. Aceste acorduri, negociate in 2004, nu au fost inca aplicate de catre Statele Unite.
„Acordarea de credite este un factor decisiv pentru cresterea actuala”, a mai explicat Angela Merkel intr-un interviu pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.
„Nu exista concurenta echitabila intre Europa si Statele Unite. Intreprinderile mici si mijlocii americane nu sunt afectate de cresterea exigentelor pentru capitalurile proprii, spre deosebire de firmele noastre”, a declarat Merkel.

Cancelarul german a anuntat ca tarile europene vor aduce in discutie acest subiect la urmatorul summit G20 din septembrie de la Pittsburg, in Statele Unite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.