Germania si Franta promit armonizarea fiscala!

Germania si Franta promit armonizarea fiscala!

0 111

Germania si Franta s-au angajat, vineri, sa isi armonizeze sistemele fiscale, ca un exemplu de solutie in Europa pentru evitarea crizelor, dar au exclus emiterea de obligatiuni comune ale zonei euro sau majorarea actualului fond anticriza.
Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au declarat dupa o intalnire la Frieburg, la granita dintre cele doua tari, ca Franta si Germania trebuie sa dea un exemplu blocului comunitar in privinta armonizarii fiscale.
„Am convenit convergenta politicilor fiscale si multumesc cancelarului german pentru deschidere. Este foarte important sa putem spune partenerilor nostri ca suntem in zona euro si trebuie sa facem aceasta convergenta pentru protejarea monedei unice”, a afirmat Sarkozy intr-o conferinta de presa comuna cu Merkel.
Cancelarul german a aratat ca trebuie stabilit un exemplu in probleme de competitivitate, cat de departe se poate merge, dincolo de politica bugetara.
Cei doi lideri au respins propunerea de emitere de euroobligatiuni, sustinuta de premierul Luxemburgului si sef al Eurogroup, Jean-Claude Juncker, impreuna cu Italia.
Merkel si Sarkozy nu sunt de acord nici cu majorarea fondului de stabilizare a zonei euro, de 750 de miliarde de euro, la care contribuie si FMI.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.