Germania: prelungirea duratei de viata a centralelor nucleare

Germania: prelungirea duratei de viata a centralelor nucleare

0 98

Un raport al mai multor experti comandat de guvernul german preconizeaza o prelungire a duratei de viata a centralelor nucleare de la 12 la 20 de ani, relateaza sambata mai multe publicatii, citate de France Presse. Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, expertii estimeaza ca o prelungire de la 12 la 20 de ani a perioadei de functionare a centralelor nucleare ar permite atingerea “celor mai bune rezultate in materie pe protectie climatica si in ceea ce priveste planul economic”.
Printre diferitele scenarii de prelungire a functionarii centralelor care au fost analizate, ”cele mai benefice rezultate” se situeaza ”intre 12 si 20 de ani”, relateaza saptamanalul Focus si Stuttgarter Zeitung.
Guvernul conservator-liberal condus de cancelarul Angela Merkel a cerut o expertiza pentru a pregati un concept asupra politicii energetice pana in anul 2050, care urmeaza sa fie prezentat la sfarsitul lunii septembrie. Raportul a ajuns vineri pe masa guvernului.
Inchiderea progresiva a 17 centrale nucleare germane a fost programata pentru anul 2020 de coalitia formata din social-democrati si “verzi” din perioada 1998-2005. Insa actualul guvern condus de Angela Merkel a decis sa amane renuntarea la energia nucleara, fara a stabili un calendar.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.