Germania pentru aderarea Romaniei la UE

Germania pentru aderarea Romaniei la UE

0 324

Romania a trecut de ultimul “zid al aderarii”, un “zid al Berlinului”, cel al ratificarii tratatului de catre Germania. Nemtii ramasi, ultimii pe lista, au adoptat vineri documentul. Am intrat, deci in linie dreapta pentru 1 ianuarie, mai avem un singur test – Consiliul European din decembrie.


Au fost parlamentari germani care, din nou, au spus ca asa-numitele masuri de protectie din domeniul justitiei si afacerilor interne ar trebui activate in momentul aderarii Romaniei si Bulgariei, daca pana la sfarsitul anului cele doua tari nu elimina restantele din aceste domenii sensibile. Aceste masuri ar fi in folosul Bucurestiului si Sofiei, nu contra lor, s-a spus in Bundesrat, dar Comisia Europeana este cea care are ultimul cuvant.


Edmund Stoiber, prim ministru al Bavariei declara: „Noi am fost sceptici in ultimii doi ani cu integrarea Romaniei si Bulgariei din cauza problemelor create de aderarea in 2004 a celor zece state, dar acum sustinem aderarea Romaniei. Romania apartine casei comune a Europei.”


Ratificarea tratatului de aderare de catre toate cele 25 de tari membre ale clubului comunitar, asigura intrarea in vigoare a acestuia la 1 ianuarie 2007. Practic, drumul aderarii este la capat, punct (1 ianuarie 2007) de unde incepe lungul drum al integrarii.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.