Germania lucrului bine facut… de Volkswagen! Statul, direct responsabil şi părtaş la...

Germania lucrului bine facut… de Volkswagen! Statul, direct responsabil şi părtaş la o escrocherie de proporţii mondiale !

2 989

Cel mai influent lobbyist al Volkswagen pe lângă Angela Merkel este Matthias Wissmann, fost ministru al Transporturilor în timpul guvernării creştin-democrate din Germania de acum două zeci de ani. Vorbim, deci, de un fost politician de vârf, veteran al Uniunii Creştin Democrate (CDU), convertit la afaceri private. Face parte din cercul de amici intimi ai cancelarului, i se adresează Angelei Merkel la per tu
Sponsorizează campanii electorale, conferinţe şi seminarii ale CDU, cumpără voturi ale opoziţiei social-democrate pentru trecerea unor legi favorabile industriei de automobile, cuminţeşte la nevoie nemulţumirile sindicatelor din industria auto germană. Acest ultim aspect a reprezentat mult timp o garanţie pentru stabilitatea politică a cancelarului Merkel, mai ales în perioada când în toată Europa se impusese regimul de austeritate.
La contra-serviciu, Merkel a intervenit în sectorul auto în 2013, când a relaxat normele europene privind controlul poluării, o decizie care a fost lăudată de puternica Asociaţie a producătorilor germani de automobile (VDA). Cancelarul şi-a justificat atunci acţiunile spunând că apără locurile de muncă….Dar apara oexcrocherie la nivel planetar !!
Eckart von Klaeden, actualul lobbyist şef al companiei Daimler, este şi el un senior al politicii CDU. A lucrat sub Merkel în cadrul cancelariei, iar la un moment dat trecerea sa bruscă din politică în lumea industriei auto a determinat o investigaţie a procuraturii din Berlin.WW CAL
Predecesorul său la Daimler a fost Martin Jaeger, care a devenit din om de afaceri purtător de cuvânt al actualului ministru german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble.Dincolo de aspectul politic, intervine cel fiscal. În 2014, cele trei mari companii auto germane (Volkswagen, Daimler şi BMW) au totalizat venituri de peste 400 miliarde de euro, o sumă mult mai mare decât însuşi bugetul federal german, situat la cu puţin sub 300 de miliarde. În Germania există o aşa-numită „lege Volkswagen”, care datează din 1960. În timp, ea pus nenumărate probleme juridice la nivel european prin gradul ridicat de protecţionism pe care îl implică. Legea protejează compania de automobile şi, prin faptul că landului Saxonia Inferioară (din centrul Germaniei) i s-a permis să deţină 20% din acţiuni la Volskwagen, este direct asigurată o protecţie beton a statului federal.
Corupţia este transpartinică, ba, mai mult, creează ea însăşi reţele transpartinice. Printre premierii landului Saxonia Inferioară care au fost şi membri în Board-ul de supervizare la Volkswagen se numără şi politicieni social-democraţi, nu doar creştin-democraţi.
Un alt politician aflat în relaţii cu Volkswagen este şi actualul vicecancelar Sigmar Gabriel. Azi, Gabriel ascunde şi el mizeria corupţiei sub preşul proverbialei onestităţi nemţeşti. Compania auto germană a devenit astfel un fel pepinieră de politicieni care au misiunea să îi protejeze interesele cu orice preţ fiind totodată rampa lor de lansare.Legislaţia europeană prevede că, înainte de a se autoriza introducerea pe piaţă a unui vehicul, acesta trebuie să respecte toate cerinţele de omologare privind respectarea tuturor standardelor de protecţie a mediului şi un nivel de siguranţă optime. Fiecare stat membru are obligaţia de a înmatricula pentru prima dată vehiculele care au primit omologarea de tip european pe baza „certificatului de conformitate”, eliberat de constructorul vehiculului. Această înmatriculare reprezintă autorizarea oficială de către stat pentru utilizare pe drumurile publice. Or, în cazul companiei Volkswagen, emiterea unor astfel de certificate a fost ilegală. AM
Statul german este astfel direct responsabil şi părtaş la o escrocherie de proporţii. El ar putea risca procedura de infringement.
Numai că la vârful Comisiei Europene se află Jean-Claude Juncker. Ajuns preşedinte al Comisiei Europene printr-un puternic sprijin de ultim moment al Germaniei, Juncker este înainte de toate un germanofil declarat. Una din garanţiile că, pe mandatul lui Juncker, interesele strategice ale Germaniei în UE vor fi prezervate, a fost menţinerea creştin-democratului german Martin Selmayr în echipa de la Comisie. El a devenit şef de cabinet al lui Juncker.
El este garantul puterii germane la Bruxelles. În aceste condiţii, după ce valurile scandalului mediatic vor fi trecut, dosarul afacerii Volkswagen va fi încuiat în sertarele cabinetului lui Juncker.

COMENTARII

  1. Mitul Germaniei de astăzi, care face şi desface iţele Europei, este construit pe un tip de propagandă cu o puternică infuzie din estul comunist. Performanta economie germană, în care industria auto reprezintă enorm, seamănă nepermis de mult cu politica europeană pe care vrea să o diriguiască dictatorial. Folosirea cazului Volkswagen în demitizarea hegemoniei , distruge democraţia şi unitatea Europei Corupţia europeană, metamorfozată în centre de interese degenerate, a permis un sistem care nu a fost demontat de nimeni. Germania ultimului deceniu şi-a permis să dea lecţii neiertătoare, urmând linia tradiţională, separatist comunitară, Gestionarea crizei migranţilor arată, o politică internă contradictorie, chiar un stat în derivă cu un cancelar tot mai contestat, pe bună dreptate.
    Volkswagen, maşina poporului, a ajuns într-o competiţie parodică, aşa cum tot felul de politici şi politicieni au poziţii deloc conforme, poluând identic. Volkswagen nu va mai fi ce a fost iar legătura directă cu statul german, a ramas singurul atu. Germania intră într-un unghi critic necesar temperării demagogiei şi falsificării…lucrului bine facut!

  2. Eu asa cred;
    Germania si-a aratat fatza adevarata! Dupa razboi,au beneficiat din plin de Planul Marshal
    americanii le-au reconstruit tara din ruine!
    De 50 de ani n-au avut cheltuieli militare; au selectat din Europa ce era mai valoros din forta de munca activa europeana! Numai din Romania le-au venit peste 90.ooo cadre cu studii superioare,oameni tineri , in putere, Si n-au platit decat 6500 DM pentru fiecare, adica vreo 3-4000 de dolari pentru un inginer, chirurg , arhitect, profesor etc.oameni la varsta maximei potentze profesionale.Adica persoane f.f.bine instruite pentru formarea carora ,de ex. in America se cheltuiede fiecare aproape un milion dolari , intre 1-25 de ani!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.