Germania: Cetățenia pentru imigranții poligami?

Germania: Cetățenia pentru imigranții poligami?

0 222

Guvernul german a retras legislația propusă care ar fi interzis imigranților din căsătoriile poligame să obțină cetățenia germană. Interdicția propusă a fost inclusă în proiectul modificărilor legii privind naturalizarea in Germania, însă a fost eliminată în tacere din textul final, aparent în interesul corectitudinii politice și al multiculturalității.

Deși legea germană interzice în mod clar poligamia pentru cetățenii germani, unii au susținut că legea nu este clară cu privire la faptul că legea se aplică solicitanților străini care locuiesc în Germania. Miniștrii de interne din cele 16 state ale Germaniei au cerut în unanimitate guvernului german să clarifice această chestiune prin consfințirea în lege a unei interdicții globale privind cetățenia germană pentru imigranții poligami.

Criticii spun că proiectul de lege, așa cum se află în prezent, nu numai că va crea un backdoor legal pentru imigranții poligamici ca sa obțină cetățenia germană, ci va legaliza în mod eficient practica poligamă a imigranților musulmani. Modificările vor consacra, în consecință, în legislația germană două sisteme juridice paralele, una bazată pe Legea civilă germană și alta bazată pe legea Islamic Sharia.

Guvernul german a dezbătut mult timp proposed changes propunerile de modificare a Legii cetățeniei (Staatsangehörigkeitsgesetz, StAG), care ar lua cetățenilor germani cetățenia lor germană dacă se vor alătura grupurilor jihadiste din străinătate. Modificările propuse nu ar fi retroactive și nu s-ar aplica, de exemplu, în cazul jihadiștilor germani care au aderat la statul islamic.

Proiectul inițial conținea un limbaj care ar fi interzis imigranților în căsătorii poligame, precum și imigranților care nu s-au identificat legal, să devină cetățeni germani. Limba a fost eliminată din proiectul de lege după o întâlnire a cabinetului la începutul lunii aprilie. Îndepărtarea textului, raportată reported mai întâi de publicația Welt am Sonntag pe 5 mai, a fost întâmpinată cu indignare.

hqdefault

Purtătorul de cuvânt al parlamentului pentru creștin-democrați, Mathias Middelbergblamed a acuzat-o pe ministra Justiției, Katarina Barley, de la social-democrați, că a înlăturat limba. „Acest lucru este complet incomprensibil și inacceptabil”, a spus Middelberg. „Ar trebui să fie evident că naturalizarea persoanelor care trăiesc în căsătorii poligame nu este în discuție în Legea fundamentală”.

Secretarul general al partidului liberal FDP, Linda Teuteberg, described a descris intransigența lui Barley drept „nonsens”: „Obținerea cetățeniei germane este mai mult decât o formalitate, dar exprimă și recunoașterea unui sistem de valori. Poligamia este o formă de căsătorie care nu respectă drepturile femeilor și este incompatibilă cu acest ordin de valori. Aici sunt necesare acțiuni legislative.”

Liderul adjunct al Alternativei pentru Germania (AfD), Beatrix von Storch, a adăugat added : „A permite poligamia islamică în Germania este o trădare a valorilor noastre occidentale și o palmă în față pentru drepturi egale”.

Barley, care este candidatul principal al SPD pentru alegerile europene care vor avea loc la sfârșitul acestei luni, a advocated susținut politici UE mai ambițioase liberale privind imigrația și distribuirea obligatorie a migranților în cadrul blocului celor 28 de națiuni. Refuzul său de a aproba interdicția privind cetățenia germană are drept scop încorporarea alegătorilor musulmani, precum și cu establishmentul de la Bruxelles. Deși poligamia este interzisă în baza Codului civil german și pedepsită conform Codului Penal al Germaniei, autoritățile germane au tolerat și chiar au încurajat aceasta practică.

În septembrie 2012, de exemplu, Die Welt reported a raportat că cel puțin 30% dintre bărbații din arabi care trăiesc în cartierul Neukölln din Berlin sunt căsătoriți cu două femei: una conform legii civile și alta în conformitate cu legea șariei. Die Welt offereda oferit cinci motive pentru care poligamia, în ciuda faptului că este ilegală, s-a stabilit în Germania:

„În primul rând, Sharia autorizează bărbații să se căsătorească cu până la patru femei. În al doilea rând, în anonimatul societății moderne și în diversitatea relațiilor de pereche, coexistența cu mai multe femei sau familii poate fi ușor camuflată. „În al treilea rând, din punct de vedere economic, barbatul nu trebuie să-și facă griji cu privire la a doua soție, deoarece statul preia obligațiile de întreținere pentru cea de-a doua soție și copiii ei prin intermediul ajutoarelor sociale Hartz IV. În al patrulea rând, imamilor nu le pasă de antecedentele căsătoriilor și nu sunt interesați dacă au încredere în prima, a doua sau a treia soție. „În al cincilea rând, căsătoriile religioase nu sunt controlate, sunt înregistrate doar la moscheea în care sunt contractate, nu există un registru central pentru căsătoriile islamice, adică oamenii pot trece de la moschee la moschee, fără ca cineva să monitorizeze cât de des se căsătoresc”.

În mai 2013, RTL, una dintre cele mai importante companii de presă din Germania, a difuzat aired un documentar despre modul în care musulmanii din Germania folosesc poligamia pentru a comite fraude impotriva asistenței socale. Barbații musulmani care locuiesc în Germania introduc în mod obișnuit două, trei sau patru femei din lumea musulmană în Germania și apoi se căsătoresc cu ele în prezența unui cleric musulman. Odată ce în Germania, femeile solicită prestații sociale, inclusiv costul unei case separate pentru ele și copiii lor, pretizând a fi un „mamă necasatorită cu copii”.

Deși frauda la asistența socială comisă de imigranții musulmani este un „secret stiut” care costă contribuabilii germani milioane de euro în fiecare an, RTL a raportat că agențiile guvernamentale sunt reticente să acționeze din cauza corectitudinii politice.

„Da, majoritatea bărbaților au mai multe soții”, a spus un intervievat RTL. „Acest lucru este normal pentru noi, printre musulmani, este normal în zilele noastre, pentru că profetul avea mai multe soții, așa că este normal, da, se poate face în Germania, și în Coran spune că se poate să ai mai multe soții, așa că, fă-o.”

GERMANY-POLAND-HISTORY-JEWS-AUSCHWITZ-ANNIVERSARY

În iulie 2013, președintele german Joachim Gauck a devenit honorary godfathernașul onorific al lui Ismail, fiul de trei luni al unui albanez kosovar de 24 de ani numit Sabedin Tatari, care a trăia pe banii contribuabililor germani cu părinții săi, două soții și opt copii în Gelsenkirchen. Gauck a fost criticat pentru legitimarea efectivă a poligamiei în Germania.

BELGIUM-EU-GERMANY

În iunie 2016, ministrul Justiției Heiko Maas, într-un interviu acordat ziarului Bild, a declarat said că Germania nu va recunoaște căsătoriile poligame, dar nu a reușit să contureze măsuri specifice de limitare a practicii. El a spus: „Nimeni care vine aici nu are dreptul de a-și pune valorile culturale sau credințele religioase deasupra legii noastre. Toată lumea trebuie să respecte legea, indiferent dacă au crescut aici sau tocmai au venit”.

În august 2016, Rhein Zeitung reported a raportat un imigrant sirian, în vârstă de 49 de ani, numit Ghazia A. care trăia pe banii contribuabililor germani, în sud-estul Germaniei Renania-Palatinat, cu cele patru soții și 23 de copii (foto sus) .

În februarie 2018, Spiegel TV a difuzat aired un documentar despre un sirian de 32 de ani, Ahmad A., care trăia din banii contribuabililor germani, într-un „mini harem” din statul nord-german Schleswig-Holstein cu două soții și șase copii.
Ahmad A a subliniat faptul ca-i multumeste Angelei Merkel pentru deschiderea frontierelor tarii in 2015 si ca nu vrea sa muncaesca, prefera sa stea acasa cu copiii lui.. Potrivit Spiegel TV, familia lui Ahmad trăiește exclusiv pe prestații sociale, care includ o locuință cu două etaje și diverse forme de ajutor financiar, inclusiv alocații suplimentare pentru copii și servicii gratuite de îngrijire a sănătății. Ahmad, care a primit un permis de muncă german, a decis să rămână acasă cu familia, mai degrabă decât să-și găsească un loc de muncă. „Există suport aici”, a spus Ahmed despre noua sa viață în Germania. „Ne dau beneficii sociale, ne dau această casă. Mulțumesc foarte, foarte mult, mamă Merkel”.

În ciuda interdicției germane de poligamie, autoritățile germane i-au permis lui Ahmed să aducă în Germania a doua soție, mama a patru dintre copiii săi. Criticii mișcării au spus că autoritățile germane au creat un precedent pentru ca alți refugiați să ceară același lucru.

În martie 2018, ziarele germane reported au raportat că o familie irakiană – bărbat, cele două soții și cei 13 copii ai acesteia – trăiau în Bavaria pe cheltuiala contribuabililor de peste doi ani. După o indignare publică, funcționarii bavarezi au decis că plățile de la asistența socială ar putea continua, deoarece relația poligamă, deși ilegală, a fost considerată drept o „situație dificilă”.

Imagen relacionada

În iulie 2018, ministrul bavarez al Justiției, Winfried Bausbackintroduced a prezentat un proiect de lege care ar invalida căsătoriile poligame contractate în străinătate: „Dacă oamenii care sosesc aici sunt căsătoriți cu mai multe femei în conformitate cu legile străine, în prezent trebuie să recunoaștem aceste căsătorii.Aceasta este o contradicție inacceptabilă. Nu putem accepta poligamia doar pentru că un alt sistem juridic permite acest lucru. Nu vrem să acceptăm harem în Germania.” Proiectul de lege bavarez prevede că instanțele pot anula căsătoriile poligame care sunt contractate în străinătate. În plus, proiectul de lege clarifică faptul că cetățenii străini nu pot contracta căsătorii poligame în Germania. Înregistrările căsătoriilor ar trebui interzise dacă se știe că există alte soții.

Redactorul general al Bild, Patrick Markowskiexpressed și-a exprimat frustrarea față de refuzul clasei politice din Germania de a se lua masuri impotriva poligamiei din țară: „În unele state arabe și în Africa de Vest musulmană, poligamia este încă o realitate trăită. În societățile țărănești, bărbatul ca susținător al familiei trebuie să susțina mai multe femei, de-a lungul secolelor, poligamia a devenit un simbol al degradării femeilor. Pur și simplu incompatibile cu principiile noastre sociale.

„Germanii care contractează o a doua căsătorie se confruntă cu până la trei ani de închisoare. Este greșit să tolerăm poligamia, dacă căsătoriile au fost contractate de imami în Germania sau au existat înainte de a ajunge în Germania. Este cu atât mai puțin de înțeles că Ministerul Justiției condus de SPD elimină dintr-un proiect de lege interdicția de naturalizării pentru străini”.

Scriind pentru blogul respectat Tichys Einblick, comentatorul Giovanni Deriu noted:
„Cu această manipulare nepăsătoare a legislației, mă întreb dacă era într-adevăr o exagerare atunci când ministrul italian de interne Salvini, în timpul recentei sale vizite în Ungaria, a avertizat:” Dacă nu răsturnăm ideologiile și majoritățile tuturor stângilor și socialiștilor din Uniunea Europeană si Parlamentul, și nu le trimitem acasă, Europa va fi amenințată cu un califat „.

În fața unei reacții publice, ministrul de interne, Horst Seehofer, probabil stânjenit de eșecul său de a se prevala de ministrul de justiție Barley, pledged a promis să introducă în această toamnă o nouă legislație care să interzică naturalizarea migranților poligami.
Articol preluat din gatestoneinstitute

https://karensmithdotblog.wordpress.com/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.