Germana iti asigura la Brasov si un loc de munca

Germana iti asigura la Brasov si un loc de munca

0 1553

Companiile cu capital german stabilite la Brasov in ultimii ani le-au schimbat parintilor optiunile pentru viitorul copiilor. Tot mai multi brasoveni aleg ca micutii lor sa studieze inca de la gradinita sau clasa pregatitoare limba lui Goethe. La nivelul judetului Brasov aproape 3000 de elevi au optat ca limba de studiu limba germana

Companiile cu capital german stabilite la Brasov in ultimii ani le-au schimbat parintilor optiunile pentru viitorul copiilor. Tot mai multi brasoveni aleg ca micutii lor sa studieze inca de la gradinita sau clasa pregatitoare limba lui Goethe. La nivelul judetului Brasov aproape 3000 de elevi au optat ca limba de studiu limba germana. Numarul este mai mare decat cu un an inainte cand aproximativ 2800 de elevi erau inregistrati ca urmand cursurile de limba germana in scolile din judet. Cea mai mare institutie de invatamant din judet cu predare in limba germana, liceul Teoretic Johannes Honterus va functiona, ca si pana acum, in 5 corpuri de cladire, cu 55 clase, 1540 de elevi si peste 80 de cadre didactice.
In cele 55 de clase invata peste 1500 de elevi care la finalul studiilor primesc diplome care le permit, la finalul studiilor, sa se inscrie direct la facultati din Germania sau le faciliteaza accesul pe piata muncii. Din punct de vedere al calitatii invatamantului, acesta se vede prin rezultatele de la Bacalaureat. Aproape 97% din absolventii de la Honterus au luat Bac-ul iar aproximativ 75% din acestia frecventeaza apoi cursurile unei facultati din tara sau strainatate.germana
Potrivit directorului Helmuth Wagner, atractia liceul este nu numai diploma care atesta ca a terminat liceul Honterus ci cele doua diplome de atestate de cunostinte de limba germana. Una este DSD, Deutsche Sprachdiplom, la care se adauga un al doilea test lingvistic eliberat de catre Ministerul Invatamantului.
Doua diplome care inlesnesc posibilitatea elevilor de a studia in Germania fara sa mai dovedeasca sau sa mai faca un curs de limba.
Cum limba germana devine biletul sigur de angajare pentru multi dintre tinerii absolventi, reprezentantii Inspectoratului Scolar Brasov au incercat sa gaseasca si sa califice profesori vorbitori de limba germana.

Scolile in care exista predare in limba germana din judetul Brasov sunt Liceele „Johannes Honterus” din Brasov si „Doamna Stanca” din Fagaras, iar la nivel de invatamant primar si gimnazial – Scoala Gimnaziala Nr. 12 Brasov, Scoala Gimnaziala Nr. 2 Rasnov, Liceul Teoretic Codlea, Scoala Gimnaziala Rupea , Liceul „I. C. Dragusanu” Victoria.Clase pentru invatamantul primar exista si la Cristian si Dragus o clasa a IX-a si una a XI-a la Colegiul Tehnic „Remus Radulet”.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.