George Simion s-a lansat în lupta pentru președinție pe acorduri rock la...

George Simion s-a lansat în lupta pentru președinție pe acorduri rock la Arenele Romane(1)

0 34

Președintele AUR n-a mai stat pe gânduri și a luat primul startul în campania electorală pentru Cotroceni, lansându-se sâmbătă la Arenele Romane din București ca un star rock și anunțând o luptă grea cu oponenții Puterii Comasate. Discursul său, unul foarte scurt după cutumele candidaților proaspăt lansați la președinție, nu a păcătuit nici prin complexitate, nici prin beligeranță țintită, fiind mai degrabă unul doctrinar și aluziv la adresa potențialilor săi contracandidați.
Sintagme precum „asaltul corupților comasați” cărora le-au rezistat eroic membrii AUR implicați în campanie au punctat discursul învolburat al prezidențiabilului suveranist. Simion a mai afirmat și un aspect oarecum discutabil, acela că „am reușit să ieșim neînfrânți din din prima bătălie a anului 2024”, ceea ce, conform cifrelor, poate fi subiect de dezbatere în contradictoriu.
Singura personalitate menționată de liderul AUR ca fiind un dușman declarat al partidului a fost Ursula von Der Leyen, context în care Simion a anunțat interdicția pentru europarlamentarii AUR de a o vota: „Europarlamentarii noștri au mandatul următor-niciun vot pentru Ursula von der Leyen!”.
Prezidențiabilul suveranist a atacat apoi modul desfășurării alegerilor locale și europarlamentare în stilul lui Vadim Tudor, în sensul că „Alegerile din 9 iunie au fost grav viciate, s-a furat ca-n codru, că asta știu comasații”, iarăși fără să nominalizeze persoane sau instituții responsabile.

Singuri la luptă, fără alianțe cu PSD și PNL
După invocarea subită a geniului lui Mihai Eminescu, George Simion a făcut referire oarecum apocaliptic la „orătăniile din ghena iadului vor încerca să blocheze accesul românilor în 15 septembrie…”.
Liderul AUR a anunțat apoi interdicția pentru toți aleșii locali de a face alianțe cu PSD și PNL, deși „trebuie să obținem funcții de viceprimari, pentru că trebuie să facem bine”, ceea ce înseamnă exact alianțe în consiliile locale cu liberali sau cu social-democrați.
Simion a revenit apoi la tema sa preferată, sfidarea tutelării României de către ambasade și de către americani, afirmând că „Am auzit că președintele României este ales de undeva de peste Ocean, sau de pe la ambasade. I-am văzut(pe reprezentanții comasaților sau pe Diana Șoșoacă n.n.) cum fac sluj pe la ambasade”.
Ca program pentru țară, liderul AUR a anunțat prezentarea acestuia săptămâna viitoare „voi veni public cu programul de împroprietărire a românilor. Voi construi un million de apartamente la prețuri accesibile pentru toți românii aflați în nevoie de locuințe.
Voi fi președintele care voi reduce taxarea muncii și aparatul birocratic inutil. Este timpul ca statul să lucreze pentru voi, nu voi pentru stat. Voi lupta pentru voi până la capăt!”
a mai promis George Simion în aplauzele prelungite ale celor prezenți în arene.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.