George Copos ignorat de consilierii locali brasoveni

George Copos ignorat de consilierii locali brasoveni

0 178

George Copos ignorat de consilierii locali brasoveni


Doua proiecte de hotarare, care il vizau pe finantatorul echipe de fotbal Rapid, George Copos, care privesc, insa, investitiile sale din Poiana Brasov, au fost respinse, ieri seara de plenul ordinar al Consiliului Local Brasov, fara insa ca vreun consilier sa fi votat impotriva.


Astfel, proiectul de hotarare privind aprobarea dezmembrarii imobilului situat in Poiana Brasov, respectiv Telegondola Postavarul si cel prin care firma Ana Hotels al lui Copos solicita dezmembrarea imobilului din statiunea montana brasoveana, respectiv statia de plecare a Telecabinei de pe partia Bradul, nu a trecut de plenul Consiliul Local Brasov. Toti cei 25 de consilieri prezenti la sedinta au preferat sa se abtina, astfel incat nu se va putea intocmi o hotarare in acest sens. In fapt, potrivit explicatiilor primarului Brasovului, George Scripcaru, proiectele vizau o evaluare a terenului aflat sub telecondola care urca spre varful Postavarul si statia de plecare a telecabinei catre acelasi varf. Trenul apartine insa Primariei si a fost concesionat catre firma lui Copos, care detine in proprietate cele doua investitii din poiana Brasov, dar care sunt exploatate, impreuna cu domeniul schiabil aferent in asociatie cu Primaria Brasov.


Trebuie spus, ca in urma cu doi ani, la inceputul anului 2005, alesi locali au votat in plenul CL o asociere cu una dintre firmele lui Copos, urmand sa aprobe apoi vanzarea terenului ce repezenta domeniul schiabil catre firma omului de afaceri. La sesizarile presei, megaafacerea a fost stopata, iar consilierii locali nu au aprobat decat ascierea municipiului cu firma fostului vicepremier conservator, pentru administrarea domeniului schiabil si a celor doua obiective amintite.


Ieri, insa, alesii i-au ingnorat solicitariele lui Copos, abtinadu-se in unanimitate cand proiectele in cauza au fost supuse la vot. „Eu mi-am facut datoria si le-am adus in atentia plenului Consiliului Local”, a explicat alesilor municipali primarul Scripcaru.?


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.