George Copos a plagiat o carte care i-a scurtat detentia cu 150...

George Copos a plagiat o carte care i-a scurtat detentia cu 150 de zile! A FURAT SI DIN INCHISOARE?

0 568
Istoricul Cătălin Parfene a mers la Biblioteca Națională, alături de reporterul GSP, Răzvan Luțac, și a consultat cartea lui George Copos. Parfene are suspiciuni de plagiat în legătură cu lucrarea lui George Copos:  „Voi încerca să sesizez o comisie. Inițial, nu trebuia să fac lucrarea cu domnul Brezeanu. Nici nu e specializarea lui. Era o temă care mă pasiona încă din facultate, apoi și la Master un an și jumătate”.
„Copos are 15 cărți în bibliografie, dar nu și lucrarea mea. Este aceeași ordine a ideilor, doar că schimbă topica și folosește sinonime”, a spus Parfene, absolvent al Facultății de Istorie. Acesta se referă la lucrarea sa de masterat, „Politica matrimonială a domnilor din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI„.
Ce legatura are Copos absolvent al unui Institut de Cultura Fizica si Sport, cu acest subiect?
George Copos a fost condamnat în martie 2014 în Dosarul Transferurilor și în august 2014 în dosarul Loteria 1, primind o pedeapsă asimilată de 1.481 de zile. Dintre acestea a efectuat fizic 400 de zile.
În pledoaria avocatului său, Ion Cazacu, relatată ieri pe blogul lui Tolontan, apărătorul a susținut că la acele 400 de zile se adaugă încă 150 pentru cele 5 lucrări științifice scrise de Copos în închisoare.
Reporterul GSP Marius Mărgărit a încercat să cumpere una dintre cărți și s-a lovit de o informație interesantă. Cînd reporterul GSP l-a întrebat despre carte, a răspuns: „N-a apărut la noi, dar lăsaţi-mă să verific”. A revenit: „Da, cartea a fost editată de noi, dar a fost comandă fermă, tot tirajul a fost ridicat, nu ni s-a lăsat nici un exemplar”.
„Cine a făcut această comandă fermă?.
„Cel care a scos cartea, nu ştiu autorul”.
Istoricul Cătălin Parfene cere Administrației Naționale a Penitenciarului să facă publică o lucrare științifică semnată de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o în perioada detenției. Istoricul are suspiciuni de plagiat, întrucît teza respectivă are același nume cu lucrarea sa de master.
Mai mult, profesorul care ar fi coordonat ambele teze este același, adică prof. univ. dr. Stelian Brezeanu, actualmente pensionar.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.