Geoana vrea ca Guvernul sa promoveze proiectele PSD-ului

Geoana vrea ca Guvernul sa promoveze proiectele PSD-ului

0 63

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a asigurat luni in fata portii de intrare in uzina brasoveana UM Tohan, ca, in cazul in care actualul Guvern nu va pleca urechile la proiectele sociale ale pesedistilor, PSD va forta inlocuirea acestuia. Goena a declarat acest lucru dupa vizita pe care staff-ul pesedist au efectuat-o la fabrica de armament, conducerea social-democratilor dand curs unei invitatii a sindicatului fabricii „22 Decembrie”.


In jurul orelor 13.00, Georna a intrat pe portile uzinei, insotit de staff-ul sau, cu doua masini. Apoi, usile au fost ferecate timp de doua ore, reprezentantii mass-media nefiind lasati sa intre pentru a participa la discutiile dintre sindicalisti, reprezentantii PSD si conducerea uzinei, pe motiv ca Romarm nu si-a dat acordul si in privinta accesului presei in incinta fabricii.


Interesant este si ca, la iesirea pe poarta uzinei, Geoana a fost insotit de directorul UM Tohan, Mircea Petru Tantau, care a incercat sa explice ca s-au discutat de problemele genrale din indutria de aparare brasoveana si ca presdintele PSD a onorat invitatia sindicatului „22 decembrie”. Totusi, nici urma de vreun sindicalist, care sa se fi aratat intersat sa discute cu ziaristii.


?


„Eu si cu colegii mei am venit sa discutam despre problemele de la Brasov din industria de aparare. Probleme care vor fi puse in discutie si in Comisia de Aparare a Senatului, care este condusa de colegul nostru Cristian Dicaonescu. Nu putem sa pierdem un exponent important al industriei romanesti. Trebuie sa devenim mai atenti cu alocatiile bugetare pentru acest sector pentru 2008. Exista un buget imens pentru acesata industrie, cifrat undeva intre 2 si 2,3% din PIB-ul tarii, insa fondurile sunt folosite pentru achizitii din strainatate, in loc sa fie folosite pentru reaorganizarea industriei de aparare”, a declarat Geoana.


?


Presedintele PSD nu a pierdut ocazia pentru a critica Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Satului (AVAS). „AVAS si gruprile de interese doresc sa lichideze platformele din industria de aparare pentru a le transforma in zone imobiliare. De altfel, in Brasov s-a facut un obicei din acest sens. La propunerile AVAS de lichidare a uzinelor de armament din Brasov, PSD se va opune. Avem arma politica necesara in contextul actualei configuratii a Parlamentului – motiunea de cenzura”, a asigurat presdintele PSD.


?


Totoidata, Geoana a criticat falul in care PD, aflat la putere in administratile locale din marile municipii, dar si PNL, aflat la guvernare, dirijeaza banii publici in mod dicretionar. Pesdeintele PSD a dat exemplul fondurilor alocate pentru reabilitarea scolilor. „Majoritatea fondurilor pentru reparatiile scolilor au fost alocate catre primariile PNL si PD, in proportie de 80%,? in contextul in care aceste partide detin doar 30% dintre conducerile administratiilor locale”, a mai explicat Geoana.


?


Marius Ola????


??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.