Geoana va fi oprit la usa CSAT ?

Geoana va fi oprit la usa CSAT ?

0 146

Iesirea lui Mircea Geoana, de la inceputul acestei saptamani, impotriva Familia Basescu nu putea ramane nebagat in seama de catre Cotroceni. Cu viteza maxima i s-a transmis lui Emil Boc ca senatorii sa respinga intrarea lui Geoana in CSAT.
Presedintele PD-L, Emil Boc le-a dat in regim de urgenta, luni, directive senatorilor PD-L sa-l pedepseasca pe Mircea Geoana pentru atacurile la adresa lui Basescu. Surse democrat liberale au declarat pentru HotNews.ro ca Boc le-a cerut senatorilor PD-L sa nu voteze ordonanta Guvernului privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a tarii, act normativ care permite presedintelui Senatului sa participe la sedinta CSAT.
Daca ordonanta aflata la Senat va fi respinsa, Mircea Geoana in calitatea de presedinte al Senatului nu va putea participa la sedintrele CSAT. Acelasi surse sustin ca presedintele PD-L a fost extrem de deranjat de atacurile lui Mircea Geoana la adresa lui Traian Basescu.
Premierul Emil Boc s-a intalnit luni cu parlamentarii partidului. La sedinta au participat atat senatorii, cat si deputatii. Conform surselor HotNews.ro, Boc le-a vorbit acestora despre contractul semnat cu FMI, dar le-a si transmis senatorilor sa nu voteze ordonanta CSAT care se afla in discutie in Camera Superioara a Parlamentului. Boc le-ar fi cerut senatorilor sa faca in asa fel incat ordonanta CSAT sa fie respinsa.
Aceleasi surse ne-au declarat ca, pentru a-i insela pe social-democrati, s-a stabilit ca la votul pe ordonanta doar cativa senatori PD-L sa voteze actul normativ, iar restul fie sa paraseasca sala, fie sa voteze negativ.
Hotararea de a respinge ordonanta CSAT transmisa de presedintele Emil Boc senatorilor vine la cateva ore dupa ce Mircea Geoana a atacat dur membrii familiei Basescu si PD-L. Mai exact, Geoana a solicitat DNA-lui sa se autosesizeze in legatura cu apartamentul achizitionat de Ioana Basescu in cartierul construit de Puiu Popoviciu in zona Baneasa.

Ordonanta Guvernului nr. 224/2008 privind organizarea ºi funcþionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii introduce un articol nou care permite presedintelui Senatului accesul la sedintele CSAT. Actul normativ se afla pe ordinea de zi a Senatului in sedinta de luni, insa dezbaterea a fost amanata chiar de presedintele Senatului, Mircea Geoana, din lipsa de cvorum.
Dezbaterea ordonantei CSAT va fi reluata cel mai probabil miercuri, 8 aprilie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.