Geoana – suspendat 6 luni din PSD

Geoana – suspendat 6 luni din PSD

0 98

Mircea Geoana a fost suspendat din partid pe o perioada de sase luni, dar are in continuare sprijinul PSD pentru functia de presedinte al Senatului, a declarat purtatorul de cuvant al social-democratilor, Radu Moldovan. In perioada urmatoare dl Geoana va avea ocazia sa ne demonstreze ca vrea sa ramana membru al PSD, a comentat liderul social-democratilor, Victor Ponta.
In urma acestei sanctiuni, Mircea Geoana nu poate participa la actiuni ale PSD si nu poate vorbi in numele partidului timp de 6 luni.
„Nu se pune problema plecarii din partid a dl Geoana, din declaratiile acestuia, si cred ca ar face o greseala” daca ar lua o astfel de decizie, a comentat Radu Moldovan, intrebat daca este posibila o demisie a lui Geoana din PSD.
Avertismentul BPN a fost decis in absenta lui Mircea Geoana, care a parasit sedinta.

Iliescu si Vanghelie, impotriva suspendarii lui Geoana, Ponta si Oprisan – pentru
Decizia suspendarii pentru sase luni din PSD a presedintelui Senatului, Mircea Geoana, a fost luata cu majoritatea voturilor membrilor Biroului Permanent National al formatiunii, pentru aceasta fiind liderul PSD, Victor Ponta. Surse social-democrate au declarat pentru AGERPRES ca au votat impotriva sanctiunii de suspendare a lui Mircea Geoana liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, si vicepresedintii Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Ion Toma, Ion Prioteasa, Aura Vasile – mandatata de liderul europarlamentarilor PSD, Adrian Severin. S-a abtinut vicepresedintele PSD Rodica Nassar.
Intre cei care ar fi votat pentru suspendarea lui Mircea Geoana s-au aflat, potrivit surselor citate, liderul PSD, Victor Ponta, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si vicepresedintii Dan Nica, Constantin Nita, Nicolae Banicioiu, Gheorghe Nichita, Robert Negoita, Ioan Cilea, Ioan Chelaru, Marian Oprisan, Titus Corlatean.

Ponta: E un semnal foarte clar pe care recunosc ca imi doresc ca dl. Geoana sa-l inteleaga
„Sunt convins ca in perioada urmatoare dl Geoana va avea ocazia sa ne demonstreze ca vrea sa ramana membru al PSD. Daca va face altfel, responsabilitatea ii apartine”, a comentat Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent National.
De notat ca Victor Ponta nu a dorit sa spuna explicit in ce consta sanctiunea acordata lui Geoana, precizand ca este vorba de un avertisment, iar mai multe amanunte vor fi oferite intr-un comunicat de presa. Ulterior, detaliile legate de aceasta decizie au fost oferite de purtatorul de cuvant al partidului.
„Pentru mine subiectul e inchis, (avertismentul, n.r.) este un semnal foarte clar pe care recunosc ca imi doresc ca dl. Geoana sa-l inteleaga”, a mai spus Victor Ponta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.