Geoana si patlagelele sale rosii

Geoana si patlagelele sale rosii

0 77

Nu am inteles niciodata de ce face Geoana, in iesirile publice, pe increzatorul optimist si victorios, cand lumea il vede indreptandu-se spre buda. Ce-o fi in sufletul lui cand nu poate adormi noaptea, cand si nevasta ii sta cu spatele la nas si cand isi da seama cat de tantalau este in multe cazuri, numai Dumnezeu stie. Daca ar fi prost, ai mai intelege, dar, ca ambasador in SUA, a fost apreciat, intr-o perioada nu prea grozava pentru tara. Probabil l-au stricat si pe el politica si ambitiile consoartei
In stilul de acuma caracteristic, a dat si el glas patlagelelor rosii crescute printre spini de trandafiri si rostogolite in viitorul Guvern. Iata-le:
– Vicepremier: Dan Nica. Fost ministru si doctor in Stiintele Comunicarii, va veghea ca premierul sa nu comunice prea multe intr-o parte, vaduvind-o pe cealalta de asemenea placeri.
– MIRA (Internele): Gabriel Oprea. Este doctor in drept si are pregatire militara, asa ca va avea grija de partea de ciolan pesedista.
– Munca, Familia si Protectia Sociala: Marian Sarbu. Nu va mai amintiti de el? In acest minister va avea viata usoara, munca fiind pentru tractoare (de import), familia fiind pe cale de disparitie (vezi rata natalitatii), iar protectia sociala fiind un basm de pe taramul celalalt.
– Mediu: Nicolae Nemirschi, specialist in hidrotehnie. Va desfiinta si va infiinta, spre folosul omenirii. Ce, inca nu se stie, dar este sigur ca secretara ii va face cafeaua cu apa plata.
– Sanatate publica: Ionut Bazac. Nu am retinut ce a ivartit inainte de numire, dar este sigur ca stie la ce este bun ceaiul de patlagina.
– Educatie si Cercetari: Ecaterina Andronescu. Oare este mai subtirica pentru ca vrea sa faca treaba sau pentru ca este rea? Nu am aflat nici data trecuta cand a mai fost, a vazut si a plecat, emisa chiar de seful ei de partid si de guvern.
– Afacerile externe: Cristian Diaconescu. Personal cred ca este cea mai nimerita numire, din ambele tabere. O gandesc instinctual si poate gresec, dar sper sa fie lasat in pace sa-si faca treba de redresare a imaginii Romaniei.
– IMM-urile au incaput pe mana brasoveanului Constantin Nita, prieten cu Geoana, cu Branul si cu niste afaceri cantate la tambal acoperit cu un cearceaf.
– Relatii cu Parlamentul: Victor Ponta. Baiat simpatic si tatic, asa ca, la ministerul in care va domni, va fi liniste si pace. Doarme Parlamentul, poate dormi si ministerul.
– Agricultura: Ilie Sarbu. Acesta a mai fost, a mai fost si pe la o vanatoare in care i s-a spart si un ou, speram sa mai aiba destula potenta pentru redresarea agriculturii.
Astia sunt alesii si numitii PSD. Ati observat ca vulpile batrane stau in barloguri, simtind cutremur?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.