Geoana si-a suflecat manecile

Geoana si-a suflecat manecile

0 173

Ieri, seful de carton al PSD, Mircea Geoana, s-a pomenit ca declara incheiata „perioada de rodaj” pentru noul Guvern, luandu-l, probabil, gura pe dinainte. El a mai precizat ca partidul pe care-l conduce va da dovada de „disciplina, coeziune si loialitate”.
Sigur, omul stie ce spune, ca de aia se lauda ca e presedinte de partid si-l sustin raul, ramul si spinii trandafirilor. Pe deasupra nu putem nega faptul ca orice om are dreptul sa viseze. Caci:
– Disciplina la PSD este cu dus – intors, vezi cazurile Iordanescu sau Pandele, etc. mai vechi.
– Coeziunea nu are rost sa fie discutata, ca rad si curcile de ea.
– In privinta loialitatii ramane de vazut cati pesedisti vor sari, in lunile urmatoare, in barca pedelista.
Cat despre Geoana, am impresia ca vechii pesedisti s-au prins cat ii place acestuia sa se auda vorbind si sa se creada pe cal mare si alb. Ei il lasa sa dea din gura si din maini pana cand va gafa asa de tare, incat va pleca singur din fruntea partidului
Dar sa-i lasam omului placerea, caci va urma dusul rece cu apa namoloasa, si zau ca n-as vrea sa fiu in pielea lui Mirciulica.
„Din punctul nostru de vedere, aceasta perioada de rodaj, de acomodare la noua postura de guvernare, s-a incheiat, avem practic tot ce inseamna reprezentare PSD in structurile guvernamentale. Din acest moment vreau sa asigur opinia publica si partenerii nostri de coalitie ca partidul nostru intra intr-o logica de disciplina, de loialitate si de coeziune fata de programul de guvernare asumat.”
Nu stiu de ce, dar am impresia ca si activistii raionali ai anilor ’50 vorbeau mai la obiect, si se pare ca, incetul cu incetul, lui Geoana i se imbraca un costum de catelandru-adjunct al lui Basescu, dupa cel al lui Boc.
Si mi se face de pe acuma mila de bietul Mircica, ajuns la momentul in care Ion Iliescu il va trage de urechi cu maini obisnuite sa invarta manivela, cum ar fi cele ale lui Miron Mitrea.
Doamne, ce scandaluri vor inmuguri in primavara asta!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.