Geoana propune „Rabla” pentru tractoare

Geoana propune „Rabla” pentru tractoare

0 120

Cum uzinele brasovene se afla intr-o situatie deloc favorabila autoritatilor, Opozitia profita si exploateaza aceasta stare de fapt. Prezent la Brasov timp de doua zile, liderul Opozitie pesediste, Mircea Geoana, a prezentat cateva solutii pentru Tractorul.


Geoana a declarat ca va sustine o initiativa legislativa prin care disponiblizatii de la Tractorul, Rulmentul si Nitramonia Fagaras sa primeasca cel putin aceleasi salarii compensatorii din timpul guvernarii PSD. De asemenea, presedintele PSD a precizat ca va propune si un program „Rabla” pentru tractoare.


Liderul PSD s-a intalnit, miercuri, la Brasov, cu liderii de sindicat de la cele trei uzine brasovene Tractorul, Rulmentul si Nitramonia Fagaras. Desi noua Ordonanta 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat a fost modificata, Geoana considera ca tot Ordonanta 8 este mai buna.


Liderul social-democrat considera ca lichidarea celor trei societati brasovene reprezinta „o dovada de indiferenta” si „o crima sociala si o ineptie economica”. „Ce ne vom face peste doi ani cand Uniunea Europeana ne va cere sa avem 40.000 de tractoare? Nici Basescu, nici Tariceanu nu au trimis vreun biletel despre situatia de la Tractorul, Rulmentul sau Nitramonia, ci doar pentru conflicte de interese intre ei”, a spus seful PSD.


De asemenea, Geoana spune ca ar fi necesar si un program simetric programului „Rabla”, conform caruia posesorii de tractoare vechi sa primeasca prime de inlocuire in vederea achizitionarii unui tractor nou si astfel sa se relanseze industria de tractoare pe piata interna. „Ii cerem presedintelui AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) Teodor Atanasiu sa se implice mai responsabil in problema unzinei Tractorul, altfel ne vedem in situatia de a-i cere demisia”, a declarat Geaona.


De asemenea, Mircea Geoana considera ca este nevoie si de o lege pentru securizarea platformelor societatilor care prezinta un risc mare pentru cetateni, precum este cea de la Nitramonia Fagaras, unde, in urma cu cateva zile „cetatenii Fagarasului au trecut la doi milimetri de un mare dezastru, atunci cand niste infractori au intrat cu forta in depozitul de nitroglicerina”, potrivit sefului PSD.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.