Geoana, in pragul scrutinului

Geoana, in pragul scrutinului

0 50

Condamnand perioada in care Traian Basescu a fost presedintele Romaniei, Mircea Geoana afirma, acum, in pragul celui de al doilea scrutin pentru prezidentiale: “Inca cinci ani de Basescu sunt un risc pe care nu ni-l putem permite.”
Mircea Geoan s-a pronuntat aseara, intr-un interviu, despre dezbaterea de joi, ca a reusit sãa isi prezinte planul pentru urmatorii cinci ani si ca Traian Basescu nu a facut altceva decat sa evite sa vorbeasca despre propriul mandat.
In ceea ce priveste intalnirea cu Sorin Ovidiu Vantu, candidatul la presedintie a spus: „Eu am jurat cu mana pe Biblie in fata romanilor si in fata lui Dumnezeu. Nu am nimic de ascuns. Nu am o simpatie pentru domnul Vantu.”

Intrebat daca nu cumva Sorin Ovidiu Vantu a tinut secret, timp de patru ani, prietenia cu Geoana, candidatul la presedintie a negat orice fel de relatie de aceasta natura cu omul de afaceri.

„Poate fi orice fel de scenariu. Eu am spus ca este cam malefic domnul Vantu. Orice este posibil. Dar, repet: nu am o prietenie cu domnia sa. Il cunosc, l-am intalnit. A avut sa-mi comunice ceva important, ceva ce as fi putut utiliza impotriva lui Traian Basescu, dar am considerat ca acest gen de campanie nu este ceea ce ne trebuie”, a adaugat Mircea Geoana.

Acesta a mai afirmat ca astfel de oameni, care au afaceri de succes si impotriva carora nu exista nicio o dovada clara ca au incalcat legea, trebuie consultati atunci cand se vrea crearea unui plan economic de combatere a unei crize.
“Tara este sleita in mare parte din cauza lui Traian Basescu, de aceea este necesar un plan de resuscitare a economiei, un plan care va fi implinit cu ajutorul lui Klaus Johannis si al aliantei cu PNL”.

In privinta guvernului Johannis, Mircea Geoana a declarat ca partidele care vor alcatui majoritatea vor avea dreptul sa propuna ministri, dar ca viitorul premier are ultimul cuvant.
„Am tot interesul sa mearga bine guvernul. Eu m-am pus garant pentru un astfel de guvern. Guvernul Johannis nu este un guvern de scurta durata, este un guvern care va functiona pana la alegerile din 2012.”
In ceea ce priveste vizita pe care a avut-o in Rusia, Mircea Geoana a declarat ca Ministerul de Externe, ministrul Cristian Diaconescu, a stiut de ea. Nu era necesar sa il anunte si pe presedintele tarii pentru ca natura vizitei nu il obliga, dar era necesar sa innoiasca relatia cu Rusia in conditiile in care Barack Obama recomanda acest lucru, iar pacea la granitele tarii este foarte importanta.
Cu privire la fraudarea alegerilor din turul doi, candidatul la presedintie a precizat:
„Avem semnale de fraudare a voturilor, din pacate, deja confirmate. Voturi multiple, enorm de multi bani aruncati de PD-L. Avem dovezi din toata tara, ele sunt documentate. Acesti oameni vor sa mituisca poporul roman.”

Ce m-a mirat pe mine joi seara, la acea dezbatere gen piesa de teatru jucata de clasele 5 7 la sfarsit de an, a fost morcovul care se zarea la spatele lui Geoana, fara vreun anume temei. Acest morcov i-a si franat spontaneitatea in replici care l-ar fi putut termina pe infatuatul Basescu, cel prezent cu o aliura inchizitoriala in unele momente si cu o atitudine de securist in altele. Geoana l-ar fi putut pune la locul sau pe Basescu prin replici categorice si fara depasirea bunului simt, mai ales cand matelotul I se baga in vorba cu nesimtireIar momentul cadoului cu codul bunelor maniere, ca si alte cateva asemenea, a fost prea putin exploatat de Mircea Geoana, persoana mult superioara, ca inteligenta cultivata, lui Traian Basescu.
Oricum, maine seara vom vedea daca suntem aceeasi tantalai care sa mai accepte inca cinci ani de domnie fanariota sau daca suntem hotarati sa pasim pe adevarata cale europeana.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.