Geoana in cautarea drumului politic!

Geoana in cautarea drumului politic!

0 119

Scopul principal al Partidului Social Democrat si al Uniunii Social Liberale este lupta impotriva actualei puteri si orice alte discutii sau decizii referitoare la pierderea de parlamentari fac rau, a declarat, miercuri seara, presedintele Senatului, Mircea Geoana. El s-a referit la decizia Biroului Permanent National de miercuri privind suspendarea din toate functiile detinute de senatorul Ion Toma si a negat intentia de a crea un partid in afara PSD, argumentand ca „nu poate acum sa nu mai stea de vorba” cu acei colegi de partid care au continuat sa il sustina si dupa ce nu a mai fost presedintele formatiunii.

„Peste o saptamana am o motiune de cenzura, este primul mare test. Ce fac acum, pierd parlamentari in loc sa castig? Ce fac acum, ii arunc pe astia peste bord? Sa incepi sa arunci astfel de supozitii asupra unor oameni care si-au batatorit bocancii si au adus voturi in campanie este contraproductiv”, a subliniat Mircea Geoana.

Presedintele Senatului a mentionat ca, daca este nevoie de el in PSD, va participa cu toata experienta lui politica. „Oameni ca mine trebuie valorificati. Daca nu, o sa stam pe acolo sa ne intrebam daca facem sau nu 50%”, a adaugat el.

Mircea Geoana considera ca actualul lider al PSD, Victor Ponta, se confrunta cu ceea ce s-a confruntat si el – gestionarea numeroaselor personalitati din partid. „Este problema lor sa-si gestioneze problema personalitatilor din PSD. Mie mi-a fost usor sa stau cu Iliescu si Nastase in stanga si-n dreapta? (…) Poate ca am fost uneori agresiv fata de dansii, dar cand a fost sa ne unim cu totii in ‘razboiul cel mare’, am facut-o”, a spus Geoana.

In opinia acestuia, nu este „un lucru rau” o discutie intre „patru – sase ochi” cu conducerea PSD.

„De prea multe ori avem discutii prin ricoseu si poate si eu gresesc vorbind prin televiziune, in presa. Poate ca o discutie intre patru – sase ochi nu e un lucru foarte rau. Dar, din punctul de vedere a ceea ce se afirma azi, este cea mai mare greseala pe care poate sa o faca opozitia – sa ne deturnam de la scopul principal. (…) Tentatia exista la un lider nou, si eu am avut-o, de a face gol in jurul tau, de a spune ca esti singurul care are idei si ia decizii, numai ca viata iti demonstreaza ca stancile politice raman acolo si nu dispar”, a adaugat presedintele Senatului.

Social-democratul a dorit sa precizeze ca are un grad de statornicie si de fidelitate provenit si din educatia sa, adaugand ca tocmai din acest motiv nu doreste sa plece din PSD. Daca ar face acest lucru, a adagat el, ar fi ca si cum „ar da cu piciorul acum” la cariera lui de diplomat sau la calitatea de ministru in perioada Guvernului Nastase.

Referindu-se la afirmatiile conform carora ar purta discutii referitoare la formarea unui nou partid, Geoana a comparat aceste declaratii cu cele din 2005, cand, „dupa schimbarea de stafeta in PSD”, se vorbea ca Ion Iliescu va constitui o formatiune intitulata „Polul social”. „Despre Adrian Nastase se vorbea ca pleaca la PC. Nu cumva este o masinarie care ne invrajbeste intre noi de o maniera profesionista?”, a adaugat el.

Cu toate acestea, Mircea Geoana a recunoscut ca are un „grup de sustinatori in PSD”. „Unii colegi nu s-au dezis de mine, altii s-au dezis. (…) Sunt colegii mei. Daca vorbesc cu ei inseamna ca Mircea Geoana organizeaza factiuni dizidente? Ce sa facem acum, sa nu mai vorbim la telefon, sa nu mai mergem la un sprit?”, a spus Geoana.

Presedintele Senatului a conchis reiterand ca „nimic nu este mai important decat lupta impotriva actualei puteri” si a adaugat ca „orice altceva deturneaza de la scopul principal – daramarea actualei puteri”. Geoana a mai spus ca, daca totusi nu va fi nevoie de el in PSD, „dragoste cu sila nu se poate”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.