Geoana il ataca pe Basescu prin riga Becali

Geoana il ataca pe Basescu prin riga Becali

0 91

Mircea Geoana, presedintele PSD si al Senatului, il ataca pe Traian Basescu, presedintele Romaniei si eminenta cenusie a PD-L. Doamne, traim numai printre presedinti, ca si Becali este presedinte de partid, ca pe vremea revolutiilor sudamericane, cand la trei soldati erau cinci generali! Geoana, impins din spate” de evenimente, a cerut DNA „in mod oficial” sa se autosesizeze „in cazul celor 30 de hectare obtinute de Mircea Basescu si a milionului de euro avut la dispozitie de Ioana Basescu”.
„Un subiect de maxima preocupare este aceasta evidenta strategie a actualului presedinte de deturnare a atentiei opiniei publice de la propriile probleme si ale anturajului apropiat si de abatere a atentiei de la criza economica ce creaza atat de multe probleme romanilor. Este evident ca in ultimele zile am asistat la o strategie deliberata de deturnare a atentiei de la subiectele sensibile pentru presedinte”, a declarat preºedintele PSD. Mircea Geoana a mai cerut Parchetului sa explice de ce Costel Iancu este cercetat in stare de libertate, iar Gigi Becali in stare de racoare, avand in vedere ca ambii sunt cercetati pentru aceeasi infractiune, sechestrarea de persoane.
„Solicit in mod oficial autosesizarea DNA cu privire la cele 30 de hectare de teren obtinute de Mircea Basescu, fratele presedintelui, printr-o schema identica cu cea aplicata de Gabriel Popoviciu. De asemenea, solicitam declansarea acelorasi proceduri pentru milionul de euro pe care Ioana Basescu l-a avut la dispozitie pentru achizitionarea unui apartament de lux in zona proprietatilor lui Gabriel Popoviciu. De asemenea, solicit un raspuns oficial de catre Parchetul General in care sa ni se explice de ce un fruntas pedelist, domnul Costel Iancu, care a fost dovedit cu fapte antisociale grave este judecat in stare de libertate si domnul Becali, care se pare ca a avut fapte anti-sociale destul de grave este judecat in stare de arest”,
Geoana concluzioneaza:”Credem ca atunci cand justitia aplica legea, trebuie sa o aplice cu egala masura si pentru apropiatii presedintelui si pentru adversarii presedintelui, iar structurile statului trebuie sa fie extrem de retinute cu privire la eventuale actiuni impotriva ziaristilor romani..
Mircea Geoana a atras atentia, ca o concluzie, asupra faptului ca, prin aceasta ‘afacere Becali’, Romania poate trai inceputul starii de teroare a unei dictaturi. „Daca exista probe temeinice, atunci se poate sta de vorba, dar acest inceput de creare de stare de teroare in Romania nu trebuie intretinut de institutiile statului roman”, Sa ne aducem aminte si de declaratia lui Geoana de vineri, cand el a spus: „Aceste arestari spectaculoase in timp de noapte, aceasta senzatie ca traim, de fapt, o telenovela in care cineva incearca sa-si salveze la final de mandat promisiunea neonorata de lupta impotriva coruptiei, deturneaza energia si atentia opiniei publice de la lucrurile care sunt cu adevarat importante: depãasirea crizei, pastrarea locului de munca”,
Ce se mai poate comenta? Doar faptul ca PSD si PD-L conduc actualmente tara. Iar acesti boi de la carul cu responsabilitati trag unul ‘hais’ si celalat ‘cea’. In plus, trebuie remarcata perdeaua de fum pe care Basescu a reusit sa o traga peste afacerile propriei familii, de care nu s-a mai auzit, de la arestarea lui Becali, nimic.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.