Geoana: Guvernul Boc rasplateste hotia, clientelismul si tradarea

Geoana: Guvernul Boc rasplateste hotia, clientelismul si tradarea

0 56

Presedintele social-democrat, Mircea Geoana, acuza Guvernul Boc ca, prin program si buget, rasplateste hotia, clientelismul si tradarea.
Liderul PSD a atacat dur programul si ministrii Cabinetului Boc. Geoana sustine ca Executivul nu are o strategie pentru combaterea crizei, ci una ale carei costuri vor cadea pe umerii categoriilor celor mai defavorizate.
„Aceasta solutie este gresita si proasta pentru Romania. Romanii considera ca tara asta are nevoie de o noua directie. Faptul ca in Parlamentul Romaniei se revine cu acelasi premier, respins aici, tot ceea ce a sperat romanul dincolo de un candidat sau altul, astazi sunt spulberate. Avem aceeasi veche guvernare, considerata de majoritatea romanilor ca neperformanta. Majoritatea romanilor considera ca premierul Emil Boc nu a reprezentat un premier suficient de puternic, de stapan pe propriile picioare. Regret ca nu s-a gasit solutia politica care sa formeze o majoritate, un om care sa spuna nu unui telefon al presedintelui Basescu. Este o sfidare la adresa Parlamentului. Este regretabil ca la 20 de ani de la Revolutie se vine cu un guvern construit pe criterii clientelare, care rasplateste hotia si tradarea. Instituim piata de vanzare a parlamentarilor”, a acuzat presedintele PSD, Mircea Geoana, in discursul sau rostit inainte de votul din Parlament pe tema investirii guvernului Boc IV.

„Nu vreau sa spun ca nu trebuie sa dam un beneficiu noilor ministri. Nu vreau sa spun ca doamna Udrea, care a fost suspectata de deturnare de fonduri la Ministerul Turismului, a primit drept rasplata un minister si mai gras, ca si dovada a fidelitatii fata de stim noi cine, dar ne jenam sa o spunem. Daca exista o intelegere intre UDMR si PD-l pe tema regionalizarii, ar trebui sa ni se spuna”, a afirmat seful PSD, care a acuzat si includerea proiectului Rosia Montana in programul de guvernare.

„Programul anti-criza al guvernului este mult mai diluat, nu li se spune romanilor ca avem un risc de somaj de 10%, ca se propune, in spatele acordului cu FMI, o reducere a puterii de cumparare a categoriilor defavorizate, se vor elimina gratuitatile la transport pentru pensionari. Sunt interesat cum se impacã viziunea domnului Vladescu de la Finante cu relatia FMI, stiind ca in 2005 el a propus ruperea relatiilor cu Fondul. Nu stiu care va fi abordarea fata de domeniul agricol, dar in acest moment asistam in programul de guvernare la eliminarea subventiilor”, a adaugat acesta.
Geoana a incheiat adaugand celor spuse inca putintica sare si putin piper.
Dar Mircea Geoana, lasand la o parte fraudarea vizibila a prezidentialelor, nun e spune de ce a fost asa de bleg sin u a stiut sa-l dea de-a dura pe Traian Basescu, asa ca sa existe o reala schimbare si sa-si puna in aplicare planurile concrete de revigorare a tarii. Poate ne va explica acest lucru intr-o buna zi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.