Geoana despre actuala politica externa a Romaniei

Geoana despre actuala politica externa a Romaniei

0 144

Presedintele PSD si candidat la prezidentiale, fostul diplomat roman si ministru de externe, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la Arad, ca Traian Basescu a schimbat axa Washington-Bucuresti, atat de draga lui candva, deoarece presedintele SUA, Barack Obama, nu a vrut sa faca poze cu el, fapt corespunzand realitatii, caci un om ca Obama se uita cat de spalata este mana pe care urmeaza sa o stranga.
Astfel, Geoana a afirmat ca Romania trebuie sa-si schimbe politica externa.
„Nu a venit cumva clipa sa privim politica externa nu doar ca o oportunitate de a face fotografii cu Obama? Actualul presedinte a schimbat axa Washington – Bucuresti pentru ca nu voia Obama sa faca poze cu el. Nu asa se face politica externa”, a declarat Mircea Geoana.
Si se pare ca Geoana se cam pricepe la pozitiile politico-economice americane, in mijlocul carora a reprezentat, cu succes, Romania, o perioada, ca diplomat fara angajament politic.

Liderul PSD a mai afirmat ca Romania are nevoie de parteneriate cu „aliatii nostri”, dar si de piete noi de desfacere.
„Trebuie sa ne ducem catre zone care sa ne permita sa vindem si sa exportam produse romanesti”, a spus Geoana, cu referire la vechile traditii comerciale, dar si la noi piete de desfacere.
Presedintele PSD, Mircea Geoanã, ministrul Muncii, Marian Sarbu, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, si seful AVAS, Mircea Ursache, au participat vineri la Conferinta judeteana a PSD.
In cadrul conferintei a fost adoptata o rezolutie de sustinere a lui Mircea Geoana la presedinþia Romaniei. De asemenea, au fost alesi delegatii organizatiei din Arad la Congresul Extraordinar PSD, care se va desfasura la data de 2 octombrie.
Se intelege ca parerea lui Geoana despre poliica externa dusa de actualul presedinte Traian Basescu este lansata in cadrul campaniei preelectorale, dar adevarul, venit de la un om competent in acest domeniu, nu poate fi negat. Caci Basescu a confundat fiecare iesire in afara granitelor, cu diferite prilejuri mai mult sau mai putin oficiale si solemne, cu iesirile la tuns de oi si gustat de tuici si branzeturi prin tara.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.