Generalizarea guvernului României ce va fi condus de generalul Ciucă pentru următorii...

Generalizarea guvernului României ce va fi condus de generalul Ciucă pentru următorii trei ani, probabil

0 37

acă cineva își imaginează că generalul patru stele se va da la o parte pentru a îndeplini rotativa cerută inutil de PSD se înșeală amarnic. Ceea ce este absolut stupefiant este că și pesediștii și Marcel Ciolacu știu asta. De aceea au și cerut insistent și pe un ton ridicat ministerele economice cu bani, mai puțin cel al Fondurilor Europene, dar a căror distribuție este reglementată tot prin ministerul Finanțelor, condus de un ministru PSD.
Pentru că hămesirea social-democraților este mare, sacrificând siguranța oferită de ministerele de forță. Pentru că nu cred că au nicio speranță în rotația cadrelor pe fotoliul de prim-ministru, rotație inventată de Zinoviev încă din anii 20 ai secolului trecut.
Dacă generalul Ciucă ordonă, Ciolacu Zăbavnicul nu are ce face și execută. De fapt numirea miniștrilor a fost făcută nu în budoarele celor două partide, ci în laboratoarele generalilor de informații. Numai astfel putea Vasile Dâncu să devină ministru al Apărării din poziția de profesor al Academiei de Informații a SRI.

Puterea informativă și cea coercitivă strâns adunate în pumnul generalului
Pentru că la o adică, serviciile de informații românești se întrepătrund, iar acum vor performa înmănunchiate sub bagheta generalului, care le va readuna din zările în care s-au împrăștiat și le va subordona sieși. Pe toate, chiar și DGIPI, prin ministerul de Interne.
Nu mai vorbim de SRI sau de DIA, pe care le subordonează de jure și de facto. Mai mult, generalul va numi și procurorii șefi ai DNA și DIICOT, bineînțeles de comun acord cu președintele Iohannis, ca armament strategic în lupta cu socialiștii români, incitați de marele SPD german, care nu este departe de fostul NSDAP, belic și interbelic. Nici ca denumire, nici ca agresivul comportament.

România își ia lumină exclusiv de la Berlin
 Consultantul politic Daniel Vereș apreciază că factorul extern este determinant ,,Venirea socialiștilor la putere în Germania modifică paradigma politică din întreaga Europă după două zeci de ani de opoziție. Comportamentul SPD –ului va fi unul foarte ferm axat pe respingerea totală a unei colaborări cu dreapta germană. Vor impune și acolo unde se poate, de exemplu în România, guvernări parțiale sau totale social-democrate, sub sancțiunea decuplării de la fondurile europene a neascultătorilor.
Germania este și cel mai mare contributor la fondurile Uniunii Europene, deci coordonează politica Uniunii mai ferm decât Franța.

Prin urmare nu trebuie să ne mirăm că președintele Iohannis a impus venirea PSD la guvernare alături de PNL, pentru că un conflict cu cancelarul german este ultimul lucru de care are nevoie România acum și el personal. Pe de altă parte social-democrații nu ar trebui să-și imagineze că activitatea lor ministerială va fi una ușoară sub premierul Ciucă, general patru stele obișnuit să comande imperativ și neunivoc armata de sub el. Ceea ce este și guvernul României în aceste vremuri pandemice. PSD a fost interesat numai de ministere economice și deloc de ministerele de forță, iar eu nu cred că ei sunt convinși că vor avea premier rotativ peste un an și jumătate, pentru că generalul Ciucă s-ar putea să nu-și abandoneze armata guvernamentală, așa cum prevede înțelegerea noului USL. Care nici nu știu dacă va fi consemnată în scris printr-un protocol, care oricum nu ar avea valoare juridică. Oricum părerea Germaniei va conta decisiv și peste un an și jumătate.,, a declarat pentru InfoBrașov Daniel Vereș.

În guvern PSD va sta cumințel în băncuța sa, sub biciul generalului Ciucă
Deja se profilează autoritatea generalului, care și-a rezervat dreptul de a aviza pozitiv sau negativ propunerile de miniștri venite de la partide. Cedarea premierului peste un an și jumătate va lăsa PNL într-un marasm electoral greu de contracarat, întrucât premierul social-democrat va avea prima șansă la prezidențialele din 2024.
Iar liberalii care deja dețin un procent electoral cu unu în față, s-ar putea să coboare vertiginos înspre fatidicul 10&ceva%, poziție din care nu mai pot pretinde guvernarea în nicio variantă.
Vor trebui să se târguiască în genunchi cu un PSD urieșesc în 2024 pentru patru-cinci ministere, din care doar unul economic și nici unul de forță.
Prin urmare de ce ar părăsi generalul Ciucă premieratul peste un an și jumătate, când poate deveni președintele României peste trei ani și poate configura guvernarea cum a făcut-o Klaus Iohannis în timpul mandatelor sale. Ar fi ilogic, deci absurd. Iar gentleman-agreement-ul la români are valoarea prafului de pe toba regimentului.

Libiu Mateescu    

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.