Genele barbatilor vinovate de crizele conjugale?

Genele barbatilor vinovate de crizele conjugale?

0 95

Cercetatorii suedezi au confirmat ceea ce femeile banuiau de mult timp: crizele conjugale pot sa se explice prin patrimoniul genetic al barbatilor, dupa un studiu care acuza o gena masculina ca este responsabila pentru problemele relationale, relateaza AFP.
Varianta acestei gene, prezenta la patru barbati din zece in Suedia, poate explica de ce unii barbati sunt implicati in relatii agitate si mai putin atasati de partenera lor, potrivit cercetatorilor de la Institutul Karolinska din Stockholm.
”Exista bineinteles multe motive pentru a explica faptul ca o persoana are probleme relationale, insa este pentru prima data cand varianta unei gene specifice este asociata modului in care barbatii se comporta cu partenera lor”, a indicat Hasse Walum de la Institutul Karolinska.
Cercetatorii au descoperit ca barbatii care au una sau doua exemplare din varianta genei, numita Alela 334, se comporta adesea diferit de ceilalti barbati in relatiilor lor amoroase.
”Incidenta Alelei 334 este legata statistic de gradul de atasare al unui barbat de partenera sa”, potrivit cercetatorilor.
Frecventa problemelor de cuplu la barbatii care au doua exemplare ale Alelei 334 a fost de doua ori mai mare decat la ceilalti barbati. Partenerele lor au remarcat, de asemenea, diferenta.
”Femeile casatorite cu barbati care au una sau doua copii ale Alelei 334 erau in medie mai putin multumite de relatia lor decat celelalte femei”, a indicat Walum.
El a insistat insa pe faptul ca efectul variantei genei este relativ modest si nu poate fi utilizat pentru a prezice comportamentul unui barbat intr-o relatie ulterioara.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.