Gen. Ben Hodges despre agresiunea rusă: ”După Crimeea va veni rândul Odesei,...

Gen. Ben Hodges despre agresiunea rusă: ”După Crimeea va veni rândul Odesei, iar apoi și a României”

2 182

Fostul comandant al forțelor terestre americane din Europa, Gen. Ben Hodges a declarat că NATO ar trebui să-și sporească capabilitățile în regiunea Mării Negre,  potrivit publicatiei cehe Česke Noviny.

„Aceasta este zona în care Rusia desfășoară cea mai mare și cea mai puternică agresiune. Dacă Occidentul nu face nimic cu anexarea Crimeei, este foarte posibil ca Odesa să fie următorul oraș ocupat și probabil și România”, crede generalul.

El susține că, în următorii zece ani, ar putea începe un război cu China.

„Sper să mă înșel, dar există o astfel de traiectorie și când ascult ceea ce face China, când ascult ceea ce spun liderii comunisti chinezi, știu că ar putea fi un conflict”, a avertizat el marți la Praga, la o conferință de securitate dedicată celei de-a 20-a aniversări a aderării Republicii Cehe, Ungariei și Poloniei la NATO.

Potrivit lui Hodges, SUA „are nevoie de aliații din Europa, Canada și Australia, iar NATO ar trebui să-și demonstreze puterea față de Rusia”.

El a cerut de asemenea Germaniei să aloce mai mult pentru apărare, deoarece este o țară foarte importantă a Alianței.
General american a subliniat că terorismul amenință viața multor oameni, dar aliații trebuie să se ocupe și de eventualele amenințări din partea Rusiei și a Chinei.

Oleg Cojocaru

COMENTARII

  1. […] de către Rusia pentru țara noastra sau vecinii noștri din est. Iata câteva exemple:* Gen. Ben Hodges despre agresiunea rusă: ”După Crimeea va veni rândul Odesei, iar apoi și a Rom…, * Gen. Hodges: Trebuie să creăm un Sistem A2/AD pentru apărarea litoralului românesc și a […]

  2. America vrea un nou razboi mondial in Europa fiindca vrea s-o controleze total

    „Generalul” american este un IMBECIL care inventeaza tot felul de dusmani ai USA care isi pierde hegemonia fiindca armata este condusa de ofiteri HPMOSEXUALI si PEDOFILI.
    Cremeia a apartinut numai RUSIEI pana cand JIDANUL UCRAINIAN Hrusciov a inclus-o numai din punct de vedere administrativ in Ucraina.
    GENERALUL IMBECIL nu stie ca in jurul anului 1700 Ucraina a cerut sa fie admisa in RUSIA ca sa fie aparata de Polonia care vroia s-a ocupe.
    Putin a retrocedat Crimeia rusilor care au fost proprietari initiali si de drept. Ucainienii sant JIDANI BORFASI care nu vor sa renunte la Crimeia pentru a avea acces la Marea Neagra.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.