Geanta SOLARA care incarca telefonul si laptopul

Geanta SOLARA care incarca telefonul si laptopul

0 93

Una dintre cele mai mari probleme ale accesoriilor noastre electronice este descarcarea bateriei pe baza careia functioneaza.
Cea mai actuala problema, de la un simplu telefon mobil la notebook-urile de ultima generatie , e durata la care reuseste sa iti tina acumulatorul aparatul tau “alive” . Se inventeaza multe povesti cu un caracter publicitar venind cu tot felul de cifre in standby care mai de care mai atractive , dar care in realitate ne cam doare inima cand vedem care sunt adevaratele cifre, chiar si in standby , astfel utilizatori cauta tot felul de adaptoare pentru a mari durata de operare a respectivului aparat .
Insa inventatorii tehnologiei de ultima ora s-au orientat si spre rezolvarea acestui neajuns.
Samsonite a lansat un model de geanta care incarca telefonul mobil al celui care o foloseste cu energie de la soare, potrivit Greenlaunches.
Geanta este echipata cu un sistem fotovoltaic ce poate incarca telefonul cand este expusa direct la razele soarelui timp de 4-5 ore. Asadar, dupa cateva ore de “plimbare” la lumina soarelui, poseta poate incarca bateria telefonului mobil. Operatiunea este insa posibila si daca geanta e tinuta pe pervaz, cat timp proprietarul isi vede de treburi.
Desi ar parea cam mult timp de stat in soare, energia acumulata de geanta este pastrata pentru o perioada indelungata. Incarcarea se efectueaza printr-un incarcator adaptor auto de 12V atasat de geanta, arata Green Report.
La fel ca si cele care incarca bateriile de telefon, se baseaza pe sisteme fotovoltice ce sunt atasate pe una dintre fetele gentii si care trimit energia captata la un sistem intern, ce o transmite la randul sau mai departe la telefonul mobil sau la laptop-ul din interiorul gentii.
Lansarea acesteia pe piata va avea loc in aceasta primavara, astfel ca ingeniosul accesoriu ecologic va costa circa 100 de dolari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.