Geamantanul vorbaret a dat sfaturi si la Brasov

Geamantanul vorbaret a dat sfaturi si la Brasov

0 458

Marcel Gentoiu, geamantanul care ii invata pe calatori cum sa se pazeasca de hoti, a ajuns si in gara Brasov. Nu de putine ori, turistii s-au plans ca au ramas fara acte, bani, telefoane sau genti in timpul unei calatorii cu trenul. Peste 130 de persoane au fost pradate anul trecut pentru ca nu si-au supravegheat bagajele

Marcel Gentoiu, geamantanul care ii invata pe calatori cum sa se pazeasca de hoti, a ajuns si in gara Brasov. Nu de putine ori, turistii s-au plans ca au ramas fara acte, bani, telefoane sau genti in timpul unei calatorii cu trenul. Peste 130 de persoane au fost pradate anul trecut pentru ca nu si-au supravegheat bagajele.
Pentru a atrage atentia asupra infractiunilor de acest fel, politistii au demarat o campanie inedita. Un geamantan vorbitor ii invata pe calatori cum sa se fereasca de hoti.
Mesajul valizei vorbitoare este cat se poate de serios. Numai anul trecut peste 130 de romani au fost pradati in timp ce calatoreau prin garile din Romania.
Bagajul vorbitor nu a trecut neobservat: multi s-au grabit sa-l fotografieze, unii au reactionat amuzati iar altii s-au oprit sa-i asculte sfaturile.marcel gentoiu1

Politistii au impartit calatorilor pliante cu sfaturi care sa-i ajute sa se fereasca de infractori, dupa ce s-au folosit de Marcel toata vara in mai multe gari din tara.
Se pare ca experimentul da si roade: furturile de si din bagajele calatorilor s-au redus cu 2%.
In fiecare luna, zeci de romani raman fara gentile in care isi transporta lucrurile personale pentru ca sunt neglijenti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.