GDF Suez continua sa respinga reesalonarilor propuse de Tetkron

GDF Suez continua sa respinga reesalonarilor propuse de Tetkron

0 966

Membrii AGA Tetkron s-au reunit din nou vineri pentru a incerca reluarea funizarii apei calde menajere pentru abonatii deconectati in urma cu 3 saptamani. Municipalitatea, Tetkron, furnizorul de agent termic si cel de gaz trebuie sa convina saptamana viitoare asupra reesonalizarii datoriilor de peste 10 milioane de lei

Membrii AGA Tetkron s-au reunit din nou vineri pentru a incerca reluarea funizarii apei calde menajere pentru abonatii deconectati in urma cu 3 saptamani. Municipalitatea, Tetkron, furnizorul de agent termic si cel de gaz trebuie sa convina saptamana viitoare asupra reesonalizarii datoriilor de peste 10 milioane de lei. De lipsa apei calde si a caldurii sufera nu doar 8 mii de apartamente brasovene ci si 4 gradinite, 5 scoli gimnaziale si trei licee.
Consilierii locali membrii ai adunarii generale a actionarilor au votat in unanimitate delgarea atributiilor directorului coordonator al Societatii Tetkron catre directorl tehnic pe toata perioada in care acesta se afla in imposibilitatea de a-si exercita prerogativele.
De „criza” apei calde sunt afectate aproximativ 8.000 de apartamente din oras. Pentru a debloca situatia, in urma cu o saptamana comisia de negociere din partea municipalitatii a purtat o discutii cu oficialii Bepco in vederea reesalonarii datoriilor la plata agentului termic.Tetkron_2
Reprezentantii Tetkron au propus un plan de reesalonare a datoriei. Asta s-a propus sa se achite pana la finele acestei saptamani 1,4 milioane de lei iar restul de 8,8 pana la sfasitul lunii octombrie. Furnizorul de gaz a respins insa oferta si a propus o alta schema de reesalonare, propunere cu care membrii AGA Tetkron nu au fost de acord.
Din cauza blocajului de la Tetkron sunt afectate si mai multe institutii publice. Printre acestea 4 gradinite, 5 scoli gimnaziale si trei licee. Noul an scolar ii va prinde pe unii elevii si prescolari fara apa calda si fara caldura. Si pentru ei municipalitatea ia in calcul chiar si montarea de centrale termice proprii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.