Gazul si curentul din scoli vor fi platite de guvernanti

Gazul si curentul din scoli vor fi platite de guvernanti

0 106

Dupa ce au taiat cam tot ce se putea taia, de la salariile profesorilor pana la bugetul pe anul viitor destinat Ministerului Educatiei, guvernantii nostri s-au gandit sa faca un pustiu de bine.
Desi se apropie anul electoral cu pasi repezi, gestul acestora nu tine de megalomania cu care ne-au obisnuit portocalii, ci este vorba de un gest de forta majora pentru mentinerea pe linia de plutire a unui intreg sistem care este in stare avansata de putrefactie.
Mai mult masura pare a arata ca Guvernul Romaniei nu prea are incredere in edilii din provincie cand vine vorba de managerierea fondurilor de care dispun.
Emil Boc a afirmat ca primariile nu vor mai plati utilitatile pentru unitatile de invatamant, sarcina aceasta revenind din 2012 direct Guvernului, concomitent cu schimbarea criteriului de plata, noul criteriu fiind cel al numarului de elevi al fiecarei scoli.
Astfel cei 430.000.000 de euro nu vor mai fi alocati primariilor, ci vor ramane in administrarea Guvernului.
„Este vorba de banii pe care ii platim pentru intretinerea scolilor sub aspectul cheltuielilor cu utilitatile. Din 2012, acesti bani se vor aloca per elev si practic nu se ia si nu se da nimic in plus, ci doar se rearanjeaza aceste sume de bani”, a declarat Emil Boc, la RRA.
Acesta a precizat ca modificarea procedurii se face conform prevederilor Legii educatiei nationale, care impune finantarea per elev a sistemului de invatamant. „Pana acum primariile plateau scolilor cheltuielile cu iluminatul si celelalte utilitati, iar acum Guvernul, printr-o alta formula, va plati acesti bani in functie de elev, ca urmare a aplicarii Legii educatiei nationale si nu va mai plati primaria din vechile surse”, a explicat primul-ministru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.