Gazul metan intre cota 500 si 1000!

Gazul metan intre cota 500 si 1000!

0 71

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei a decis majorarea pretului gazelor naturale la consumator in medie cu 8,5 la suta, incepand cu data de vineri,1 februarie.
Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei o „agentie” publica, platita din bani publici, infiintata pentru protejarea intereselor cetatenilor si agentilor economici in fata presiunii „baietilor destepti” din Romania si de pe aiurea „joaca pe invers”! Nici nu arunca „stapanii gazelor” ca vor mai multi bani pentru aceleasi servicii proaste si periculoase (vezi case si blocuri ce sar in aer) si imediat Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei ne trage o majorare.


Decizia aplicarii acestei noi ajustari este determinata, explicatie oficiala, de evolutia pretului gazelor naturale din import si de ajustarea tarifelor pentru distributia gazelor naturale.
Astfel, pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici din categoria B1 (consum anual de pana la 2.400 mc) va fi de 989,55 lei/1.000 mc in cazul Distrigaz Sud, respectiv 983,10 lei/1.000 mc in cazul EON Gaz Romania.
Si pretul gazelor din productie interna, recomandat de ANRE pentru perioada imediat urmatoare, este de 495 lei/1.000 mc fata de 470 lei/1.000 mc in trimestrul IV din 2007, ceea ce reprezinta o ajustare de cinci, in consens cu procesul de liberalizare a pietei interne a gazelor naturale.
Printr-un comunicat Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei, ne „linisteste” spunand ca, in functie de evolutia pretului de import, pentru trimestrele III si IV 2008 ANRE va analiza necesitatea unor eventuale ajustari de preturi.


Este evident pentru toata lumea nu vom avea ajustari in JOS ci tot in SUS!


?


Vald T.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.