Gazele vor majorate cu 10%

Gazele vor majorate cu 10%

0 118

Companiile E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud au solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) majorarea preturilor gazelor naturale furnizate populatiei cu aproximativ 10%, de la 1 octombrie, cererile urmand sa fie analizate de institutie.
„Am primit cereri din partea celor doi mari distribuitori pentru a majora preturile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii casnici cu un procent in jur de 10%. O sa analizam cererile lor, le-am solicitat sa ne aduca si alte date sa vedem daca intr-adevar cererile lor sunt justificate sau nu”, au declarat, miercuri pentru MEDIAFAX surse din cadrul ANRE.
Potrivit acestora, ANRE nu intentioneaza sa majoreze preturile la 1 octombrie, insa o decizie finala va fi luata in perioada urmatoare, dupa analizarea tuturor factorilor care influenteaza modificarea tarifelor finale.
Ultima majorare a preturilor gazelor furnizate populatiei a avut loc la inceputul lunii iuliecu o crestere medie cu 12,5%
La acea data, cele doua companii au anuntat ca majorarea cu 12,5% nu acopera cheltuielile si ca vor solicita ANRE o noua crestere incepand cu 1 octombrie 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.