Gazele si Gigi Becali sunt nocive

Gazele si Gigi Becali sunt nocive

0 181

Cei care prefera sa foloseasca epitetul exploziv pentru a califica tot soiul de situatii, se vor gandi de doua ori inainte de a mai abuza astfel de adjective. Cel putin vorbitorii de romana din imprejurimile Brasovului vor fi mult mai precauti cu folosirea limbii in registrul figurat. Asta pentru ca, asa cum li s-a intamplat ieri localnicilor in Zarnesti si Sacele, realitatea este suficient de exploziva la un mod cat se poate de tragic pentru a mai avea nevoie de figuri de stil detonante. Centrale de gaz instalate fara autorizatie sau improvizatii facute la instalatii clasice de gaz au asteptat zilele reci din aceasta perioada pentru a-si verifica potentialul exploziv. Un zarnestean se zbate acum intre viata si moarte, cu arsuri pe mai bine de 90% din suprafata corpului, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor sale de supravietuire. La Sacele, o mama si cele doua fiice impreuna cu care locuia in apartamentul explodat, au scapat ca prin farmec nevatamate in urma deflagratiei.


Acumularile de gaze nocive nu au crutat nici alte zone din tara. In nord, tragedia exploziei unei locuinte, dupa saptamani intregi in care locatarii semnalasera mirosul neplacut de mercaptan fara ca responsabilii retelei sa binevoiasca sa se deplaseze la fata locului pentru remedierea situatiei, va genera daca nu un proces, cel putin un mare scandal.


Aceleasi acumulari nesanatoase de gaze pot avea si altfel de urmari. La clubul Steaua, de pilda, relatia dintre machidonii Hagi si Becali nu mirosea a bine inca de cand Regele fusese inscaunat cu mare pompa in jiltul din Ghencea. Tensiunea ce se strangea cu fiecare etapa intre patronul zbir si antrenorul cu oarece tendinte de razvratire, n-a deflagrat asa cum s-ar fi asteptat suporterii ros-albastrilor. Prestatia stelistilor in ultimul meci de Liga Campionilor a semanat cu un mare fas. Hagi, dupa ce a petrecut prea multa vreme in atmosfera sufocanta din preajma tiranului din Ghencea, a scapat totusi cu viata. La tanguiala exasperant de lunga pe care a prestat-o ieri pe post de conferinta de presa, Hagi a semanat cu un miner care a petrecut prea multa vreme intr-un put periculos, din care scapat prin demisie.


Hotarat lucru, gazele si Gigi Becali sunt nocive.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.