Gazele NU se mai scumpesc de la 1 octombrie

Gazele NU se mai scumpesc de la 1 octombrie

0 98

Si pentru ca tot suntem in prag de campanie electorala, alesii nostri se straduiesc din rasputeri sa ne faca pe plac si sa amane pe cat posibil vestile rele, ferindu-ne de necazuri.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, ca preturile gazelor naturale nu vor mai fi majorate de la 1 octombrie.
„Nu vom scumpi gazele de la 1 octombrie”, a spus Vosganian, inainte de o conferinta de presa, citat de Mediafax.
Companiile E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud au solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) majorarea preturilor gazelor naturale furnizate populatiei cu aproximativ 10%, de la 1 octombrie, cererile urmand sa fie analizate de institutie.
Directorul general adjunct al directiei de tranzactii corporatiste de energie din Distrigaz Sud, Nicolas Richard, a declarat ca pretul gazelor naturale va creste in luna octombrie, intrucat se majoreaza pretul gazelor importate din Rusia.
„In prezent luam gaze rusesti cu 500 dolari pe 1.000 metri cubi, iar pentru trimestrul al patrulea estimarile indica un nivel de 550 dolari la 1.000 metri cubi. Nu cred ca exista sanse ca pretul sa nu creasca, vom avea datele necesare la finele lunii septembrie. Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei trebuie sa decida. Vom avea un impact al scaderii barilului de petrol in primul trimestru din 2009”, a spus Richard.
Cu toate acestea, premierul Tariceanu a tinut sa afirme ca aceasta cerere este total nejustificata.
Ultima majorare a preturilor gazelor furnizate populatiei a avut loc la 1 iulie, cand tarifele au crescut in medie cu 12,5%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.