Gazele – ieftine de ochii lumi !

Gazele – ieftine de ochii lumi !

0 154

Incepand de astazi, 1 mai a.c., gazele naturale consumate de populatie sunt mai ieftine cu 3 procente.
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a decis in urma cu o saptamana reducerea pretului gazelor naturale in contextul scaderii cotatiilor la nivel international.
Reamintim ca aceasta reducere, absolut formala, a fost realizata la presiunea presei si a cetatenilor.
Contrar tendintei internationale, de pe piata produselor petroliere si a gazelor, distribuitorii din tara noastra au cerut de mai multe ori in ultimul timp scumpirea gazelor. Asta este o noua dovada ca intr-o Romanie care este condusa in bataie de joc, fara reguli si mai ales fara respectarea si acelora cate sunt, oricine poate sa faca ce vrea.
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei cu seful ei (Petre Lificiu) cu tot, un personaj care a trecut pe la mai multe partide (PSD, PER si in prezent la PD-L), in prima faza a refuzat si aceasta diminuare, isi bate joc de romani cu aceasta reducere.
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei – ANRE – este o institutie publica autonoma de interes national cu personalitate juridica in coordonarea directa a viceprim-ministrului. Domnule Dan Nica, dincolo de acest nenorocit algoritm, suspendati activitatea acestui Petre Lificiu.
Evaluarile si demonstratiile facute de specialisti arata ca scaderea ar trebui sa fie cuprins aintre 25% – 35%.
Romanii nu vor resimti insa aceasta reducere a tarifelor, deoarece consumul de gaze in urmatoarea perioada este foarte scazut.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.