Gazda JOT 2020 se decide vineri la Kuala Lumpur

Gazda JOT 2020 se decide vineri la Kuala Lumpur

0 536

Delegatia oficiala care va reprezenta Brasovul la Conferinta Comitetului Olimpic International de la Kuala Lumpur a plecat spre Malayesia. Aici va fi anuntata viitoarea gazda a Jocurilor Olimpice de Tineret - editia de iarna din 2020.

Delegatia oficiala care va reprezenta Brasovul la Conferinta Comitetului Olimpic International de la Kuala Lumpur a plecat spre Malayesia. Aici va fi anuntata viitoarea gazda a Jocurilor Olimpice de Tineret – editia de iarna din 2020. Delegatia Brasovului, condusa de managerul public Miklos Gantz, este formata din vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Mihail Vestea, primarul orasului Risnov, Adrian Vestea, primarul orasului Predeal, Liviu Cocos, reprezentantul bazei sportive Cheile Gradistei, Alexandru Girbacea, trei consilieri locali si grupul reprezentantilor Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, condus de Alin Petrache.

Delegatia Romaniei la Kuala Lumpur a plecat increzatoare spre Malayesia, unde spera sa isi adjudece rolul de gazda a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020 in fata contracandidatei Lausanne, din Elvetia, sediul.

Printre avantajele Brasovului se numara zona compacta in care se afla bazele sportive – cele mai mari distante sunt de 40 de kilometri pina la Cheile Gradistei, fata de distantele care depasesc si 100 de kilometri, propuse de Lausanne. Un alt avantaj este satul olimpic, propus pentru Poiana Brasov, tot intr-un loc compact, in care sportivii si antrenorii ar locui, in hoteluri de 3 si 4 stele.ski

Lausanne propune cazare intr-un campus studentesc care va fi finalizat in 2019. La fel de important este si costul de organizare: daca la Brasov suma ajunge la aproximativ 14 milioane de dolari, decontul in Lausanne este de 42 de milioane de dolari”.

Toate avantajele si punctele slabe ale celor doua candidate vor fi luate in discutie pentru ultima data in ziua de 31 iulie. Tot vineri Brasovul va afla la la Kuala Lumpur daca va fi desemnat gazda editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.