Gaz metan din rahat uman

Gaz metan din rahat uman

0 193

Compania energetica ce a pus la cale acest proiect afirma ca acest gaz va fi curat si prietenos cu mediul inconjurator. Astfel, mii de oameni isi vor încalzi locuintele si mancarea folosind gaz metan extras din propriile deseuri
Fabrica-pilot de reciclare va fi construita langa Manchester, Marea Britanie, intr-una din cele mai mari zone de colectare a apelor menajere. Ea va genera suficienta energie pentru 5.000 de case, si asta pana in 2011.
Metanul pur care va rezulta in urma procesului va fi curat, nu va avea miros si va fi aproape identic cu gazul care vine din Marea Nordului. In acelasi timp, excrementele de wombat ajuta un oras industrial din Tazmania sa lupte impotriva incalzirii globale, dar si impotriva crizei financiare.
Tazmanienii fac hartie din aceste excremente de wombat. Noua hartie este printre suvenirele preferate de turistii care doresc ceva tipic australian. Wombatul, un marsupian blanos, traieste doar in zonele salbatice din Australia. Aceste animale sunt ierbivore si au o dieta plin de fibre din plante, facand din fecalele lor un material ideal pentru hartia australiana.
Se pare ca fecalele umane sunt si ele bune la ceva, nu numai ca gustare pentru politicieni. Pe cand si la noi asa o fabricuta, poate o va lua si politica pe o cale mai dreapta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.