Gata! S-a terminat cu radarele, în păpușoi sau tufe… E lege! Totul...

Gata! S-a terminat cu radarele, în păpușoi sau tufe… E lege! Totul la vedere!

0 102
Maşinile de poliţie cu radar „vor fi presemnalizate”
Şoferii vor afla de acum unde sunt amplasate maşinile de poliţie cu radar, după ce deputaţii au adoptat unele modificări la Codul Rutier.
Astfel, cei aflaţi în trafic vor fi avertizaţi de un panou montat de administratorul drumului înainte de autovehiculul prevăzut cu radar.
Noile prevederi intră în vigoare pe fondul creşterii numărului de accidente în România.
Numai anul trecut aproape 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie, principalele cauze fiind traversarea neregulamentară a pietonilor şi viteza excesivă.
Legea vine să modifice Codul Rutier, în sensul în care maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afişat cu 500 – 1.000m înainte pe sensul de mers. Maşinile cu radar trebuie inscripţionate şi poziţionate vizibil.
De asemenea, dispozitivele radar tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10m de maşina de poliţie. Deputatul PNL Florin Roman, unul dintre iniţiatorii proiectului, spunea că aceste măsuri pun accent pe prevenire şi nu urmăresc desfiinţarea radarelor.
Florin Roman: Acest proiect de lege interzice amplasarea radarelor în locurile ascunse, acele radare care stau la ciupeală şi acele radare care sunt transformate în capcane pentru şoferi.

Sunt și interasați care se opun
USR care s-a opus iniţiativei atrăgea atenţia că şoferii care circulă cu viteză excesivă nu vor mai avea de acum nici o grijă.
Deputatul Cătălin Drulă: Acest proiect de lege va face imposibilă prinderea celor care nu respectă legea, prinderea vitezomanilor.
Sindicatele poliţiştilor şi Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie nu sunt de acord cu noile prevederi, întrucât, susţin aceştia, îi va încuraja pe unii şoferi să circule cu viteză mai mare.

alina-bordeiasu

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.