GASKA DE LA CLUJ – UN PERICOL REAL!

GASKA DE LA CLUJ – UN PERICOL REAL!

0 161
In urma cu vreo 14 ani un oarecare Sabin Gherman a publicat intr-un ziar din Cluj-Napoca un articol cu un titlu controversat: "M-am săturat de România". Controversat mai ales pentru o suita de… nauceli pseudosociale si politice, lansate pe un fond de ofensiva iredentista a UDMR, dar mai ales a cercurilor revizioniste din jurul fostului pastor Tokes Laszlo!
Un asemenea gest public de agresivitate si aroganta antiromaneasca, chiar si din partea unui anonim, a atras la vremea respectivă un val de proteste din partea majorității gazetarilor È™i a lumii politice româneÈ™ti pentru faptul că un gazetar roman, intr-un ziar romanesc, promova ideea autonomiei administrative a Transilvaniei , o "rupere" de Statul National Unitar România !" Acum, iata, un post e televiziune clujean ii ofera iar – ba chiar in fiecare seara – posibilitatea sa se dea in spectacol, de fapt sa irite iar cu orice pret…
Ce deranja atunci elementarul bun simt national, era si faptul ca individul scria in clar despre un soi de superioritate nativa a populatiei din Transilvania fata de romanimea din celelalte provincii istorice romanesti. Ba chiar se lansa asertiunea aberanta ca Transilvania ar fi "altceva" decat Romania (in intregul ei!), care,vezi Doamne, ar fi "inghitit"Transilvania, cand ar fi trebuit sa fie invers (!). O asemenea blasfemie mazgalita pe stindardul Marii Uniri nu era decat "gaselnitza" ieftina a unui natarau ce cauta cu obstinatie o "modalitate'' de a se scoate din anonimat…
Dintre multele tampenii care i-au devenit mai apoi "program" de…activitate politica, iata doar o fraza; "Seriozitatea, eleganÈ›a, disciplina – atribute ale Ardealului – au fost invadate de miticisme, de balcanisme ordinare, de civilizaÈ›ia seminÈ›elor de bostan. Era o È™ansă pentru România să se unească cu Transilvania, să înveÈ›e cîte ceva din organizarea ei, din sistemele ei de valori. N-a fost aÈ™a; România a înghiÈ›it Transilvania – de aceea din trei în trei metri aluneci astăzi pe flegmele de pe marile bulevarde".
Nici nu se putea pentru Editura "Erdélyi Híradó" din Cluj, o ocazie mai nimerita pentru a inventa in 1999, un eveniment editorial zgomotos. La cateva luni de la publicarea articolasului, a fost lansată cartea "M-am săturat de România. Fenomenul Sabin Gherman în viziunea presei", având 422 pagini, în care era analizată… percepÈ›ia manifestului lui Sabin Gherman în presa română. (!?)
Dupa aceasta este plimbat sa tina "conferinte" prin diverse locatii "stiintifice" din Budapesta si Viena, i se inventeaza in mai 2000, o Liga Transilvania-Banat , apoi este mandatat din partea fantomaticei " AlianÈ›ei Libere Europene" cu sediul tot la Budapesta, drept raportor pentru România.(!?)
A candidat si la alegerile din 6 iunie 2004 pentru funcÈ›ia de primar al municipiului Cluj-Napoca, dar nu a obÈ›inut decat 0,43% din voturile exprimate. Si acelea in doua sectii dintr-un cartier cu populatie preponderent maghiara…
Lansarea relativ recenta a trustului clujean de presa apartinand trio-ului Paszkany-Rus-Dancu i-a adus iar vant in pupa. Placa e aceeasi, doar ca "idealurile" i-au fost insusite si de Vasile Dancu. Care nu e deloc un prost, dimpotriva! Ale cui jocuri le face, cand vorbeste de sprijinul unui grup de investitori americani? O spune cumva chiar abilul sociolog, care a jucat mereu la doua capete: “Voi conduce un grup de media care va materializa un proiect mai vechi, o obsesie, aproape” marturiseste "autonomistul" Vasile Dancu (…).
“Venim cu o viziune proaspătă ÅŸi dinamică pentru o Transilvanie modernă”; (…)
“Pentru mine este un proiect personal, cu o importantă dimensiune culturală ÅŸi socială, ÅŸi în el se vor regăsi valorile Transilvaniei”.
Adica exact "modelul" rasuflat despre care vorbeste seara, la Tv."Transilvania Look" mascariciul SABIN GHERMAN. Care, plusand ca proasta-n targ, a gasit acum si un exemplu concret de "autonomie", ca sa inteleaga tot leatul: Catalunya !! Este atat de superficial acest individ (ca sa nu zic altfel…) incat da pe gura tot felul de "gulgute" separatiste.
Daca sloganurile trogloditului S. Gherman constituie" viziunea proaspata si dinamica pentru o Transilvanie moderna",pacat de bani…Ma tem insa ca Vasalie a lu' Dancu din Runcu-Salvei de Nasaud , stie ce face!
Numai ca "face rau"! Nu e bine domnu profesor, nu e bine!…
 
(d.d.rujan)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.