Gaselnita Videanu – Observatorul Preturilor!

Gaselnita Videanu – Observatorul Preturilor!

0 170

<> va fi o platforma corecta de informare a opiniei publice in ideea a stopa tendintele de abuz intr-o perioada mai dificila, dar care va oferi si posibilitatea autoritatilor de a interveni, a declarat, marti, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, la un post privat de televiziune. „Acest proiect este un element prin care se va monitoriza evolutia preturilor pe piata, ca urmare a majorarii TVA, suplimentar de reglare a pietei si de stopare a tentativei de abuz. Preturile vor fi afisate pe Internet, dar si prin structurile de protectie a consumatorului. Un consultant al ANPC va studia evolutia preturilor in piata pentru veridicitatea informatiei, astfel incat sa se practice o concurenta loiala in comertul cu amanuntul”, a precizat Videanu.
Acesta a spus ca, deocamdata, nu are o evaluare a costurilor implementarii acestui proiect, mentionand ca va fi un serviciu contractat prin licitatie publica si pentru care nu se va crea niciun post in plus .
“S-ar putea sa coste Guvernul bani in plus, dar nu avem evaluarea. S-ar putea sa facem aceasta doar cu protectia consumatorilor si sa nu coste nimic”, a subliniat Videanu, adaugand ca ‘acest <> a functionat extraordinar in Grecia, in conditiile in care, la numai trei luni de la introducere, preturile au scazut cu 7 procente”.
Potrivit sursei citate, prin introducerea acestui proiect statul nu va interveni in politica comerciala a societatilor, fiind doar o masura administrativa care grabeste piata sa se poate regla.
Ministrul Economiei nu a spus nimic marti, la conferinta de presa pentru prezentarea proiectului de infiintare a <>, despre existenta unui sistem de monitorizare care lucreaza deja de mai multi ani la Stastistica si la BNR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.