„Garofita Pietrei Craiului”, la a IX-a editie

„Garofita Pietrei Craiului”, la a IX-a editie

0 560

Anul acesta vor participa la eveniment cinci grupuri din Romania, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Ungaria, Ucraina si Grecia. Fagarasul, in aceasta seara, Predealul, sambata seara si Piata Sfatului din Brasov duminica seara vor rasuna de muzica folclorica din spatiul balcanic

Festivalul International de Folclor „Garofita Pietrei Craiului” a ajuns la cea de-a IX-a editie. Anul acesta vor participa la eveniment cinci grupuri din Romania, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Ungaria, Ucraina si Grecia. Fagarasul, in aceasta seara, Predealul, sambata seara si Piata Sfatului din Brasov duminica seara vor rasuna de muzica folclorica din spatiul balcanic.

Adrian Valusescu, seful Serviciului Cultural de la Centrul Cultural „Reduta” spune ca va fi un spectacol spumos, exuberant, cu costume frumoase specifice zonei Balcanilor si a Sud-Estului Europei.garofita pc1

Grupurile din Serbia si Grecia se afla pentru prima data la Brasov si se declara incantate de frumusetea orasului, caruia vor sa-i ofere in aceste trei zile cateva fragmente din cultura Balcanilor.

Romania este reprezentata in acest festival de Ansamblul folcloric „Poienita”, a Centrului Cultural „Reduta”. Festivalul a fost finantat de Consiliul Judetean cu 65.000 de lei, bani care vor fi folositi pentru cazarea oaspetilor din cele cinci tari. Anul viitor, la cea de-a X-a editie, organizatorii au anuntat participarea a zece tari.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.