Garda lui Botorog

Garda lui Botorog

0 106

Daca Basescu are garda, daca Tariceanu are garda, daca altii si altii mai mici se inconjoara de paznici si politisti, de ce sa nu aiba si Botorog asa ceva?
Dupa ce a scapat de controalele medicilor de la „spitalul cu pitigoi”, fiind declarat sanatos din punct de vedere psihic, omul s-a intors la locul sau unde protesteaza de peste cinci ani din motivele arhicunoscute si arhicomentate.
Numai ca aici, in fata Prefecturii, a fost intampinat de o „garda de onoare” formata din patru jandarmi, care, de atata grija ce i-o purtau, il tineau mai mult intins pe trotuar, impiedicandu-i cu picioarele anumite deplasari.
In afara de faptul ca un asemenea tratament este de natura subumana, pe undeva si interzis de lege, mai trebuie aratat ca este si un abuz in serviciu, si aceasta pentru ca Botorog este in posesia unei hotarari judecatoresti – nu i-am retinut, din pacate,data, dar numarul este 5294 – in care se zice ca Botorog ARE DREPTUL SA PROTESTEZE in locul ales de el si pentru ce doreste el.
Aceasta hotarare judecatoreasca se bazeaza pe articolul 30 din Constitutia Romaniei, privind libertatea de expresie.
Este drept ca Botorog este atentionat sa nu faca excese care ar putea deranja activitatea institutiei in zona careia protesteaza, iar el a cam sarit in mai multe randuri peste cal, dar asta nu inseamna sa fie batut sau maltratat.
Este insa greu de inteles incapatanarea lui Scripcaru, care, in loc sa incerce aplanarea conflictului, isi pune „dulaii” sa-l muste pe protestatar.
Plecand de la „Actiunea Botorog”, unii politicieni, pe motive estetice, au mers chiar mai departe propunand fixare printr-o hotarare a consiliului local a unui loc de protest. Un loc in care fiecare cetatean care doreste sa o pune de-un protest sa o faca dar nu oriunde, intr-un loc anume destinat. S-a mers chiar mai departe si s-au propus ca ideale pentru actiuni de protest „Pietrele lui Solomon”, „Lacul din Noua” si una din cele mai „centrale” zone – „Dupa Ziduri”.
Noi le-am propune politicienilor sa testeze personal aceste locatii prin: panotaj, proteste (recomandam greva foamei, desigur doar pentru a reveni la garderoba anterioara), luari de cuvant, etc. pentru ca cetatenii care de exemplu nu platesc impozite majorate fata de bugetul cam mic pentru poftele lor, pentru cei care nu platesc taxele la timp, pentru cei care se opun disponibilizarilor sau pur si simplu pentru ca legea sa-i oblige pe cetatenii care, in lehamintea lor, nu mai vin la vot …

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.