Garda Forestiera Brasov si-a propus de sase ori mai multe controale

Garda Forestiera Brasov si-a propus de sase ori mai multe controale

0 941

Actiunile silvice s-au intensificat chiar daca personalul nu a fost inca suplimentat, asa cum prevedea ordonanta de guvern din septembrie 2015. Pentru anul in curs, inspectorii garzii forestiere si-au propus sa controleze 16 ocoale silvice, private si de stat, de cinci-sase ori mai multe decat anii trecuti

Actiunile silvice s-au intensificat chiar daca personalul nu a fost inca suplimentat, asa cum prevedea ordonanta de guvern din septembrie 2015.
Pentru anul in curs, inspectorii garzii forestiere si-au propus sa controleze 16 ocoale silvice, private si de stat, de cinci-sase ori mai multe decat anii trecuti.
In 22 septembrie 2015 intreg personalul Comisariatului pentru Regim Silvic si Cinegetic a fost preluat de nou infiintata garda forestiera. De atunci, exceptand cateva persoane incadrate ca personal admdefrisari1inistrativ, angajatii sunt mai tot timpul in control la ocoalele silvice din cele 5 judete aflate in subordinea Garzii Forestiere.
Administratorii padurilor primesc tematica controalelor cu 7 zile calendaristice inainte ca inspectorii garzii sa se deplaseze pe teren insa chiar si asa nimeni n-a scapat pana acum neamendat.
Potrivit lui Ion Munteanu, purtatorul de cuvant al Garzii Forestiere Brasov, nicio structura silvica nu are toate documentele si toate lucrarile efectuate la timp, indiferente ca e vorba despre fondul de conservare sau lipsa de avize pentru pepinierele infiintate.
Daca, in anii trecuti comisariatul pentru regim silvic si cinegetic Brasov controlau 2-3 ocoale pe an, pentru 2016 inspectorii garzii forestiere si-au propus a verifice 16 ocoale silvice.
Saptamana trecuta inspectorii garzii forestiere Brasov au participat impreuna cu politistii din Harghita in cadrul actiunii „Scutul Padurilor 2016”.
Cu aceasta ocazie au depistat la sediul unei firme peste 15 metri cubi de lemn fara documente de provenienta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.