Garda de Mediu recruteaza voluntari la Brasov

Garda de Mediu recruteaza voluntari la Brasov

0 70

Brasovenii care vor sa sprijine activitatea Garzii de Mediu sunt asteptati sa se inscrie in Corpul Voluntarilor de Mediu.
Voluntarii pot fi elevi, studenti, pensionari sau orice persoana cu minime cunostinte de legislatie in domeniul mediului si dispusa sa dea o mana de ajutor comisarilor GNM. Comisariatul judetean Brasov al Garzii Nationale de Mediu (GNM) solicita sprijinul cetatenilor pentru semnalarea incalcarilor legislatiei de mediu.
Inspectorul-sef al GNM Brasov, Ciprian Bancila, a facut un apel catre brasovenii interesati sa sprijine activitatea acestei institutii, sa se inscrie in Corpul Voluntarilor de Mediu. Pana la acest moment, au fost alesi 16 agenti ecologi voluntari care ii vor sesiza pe comisarii Garzii in legatura cu ilegalitatile care se produc in judet.
“95% dintre acesti membri sunt din municipiu, de aceea ar trebui sa facem lobby acestei idei si in judet, pentru a avea voluntari care sa acopere si restul localitatilor” spune subprefectul Roxana Minzatu.
Agentii ecologi care alcatuiesc Corpul Voluntarilor de Mediu, vor fi acceptati in grup pe baza consintamantului liber exprimat si vor actiona benevol.
Ei vor urmari, printre altele, modul de gospodarire a spatiilor verzi, modul de depozitare a deseurilor menajere si industriale si administrarea ariilor protejate sau activitatea operatorilor economici care polueaza si care utilizeaza in mod nerational resursele naturale ori genereaza disconfort.
De asemenea, voluntarii vor sustine activitati de constientizare si promovare a unei atitudini corespunzatoare fata de mediul inconjurator, a persoanelor care locuiesc in zona lor de activitate.
In cazul unor incalcari ale legislatiei de mediu, agentul ecolog voluntar va sesiza telefonic sau in scris Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu, cu care a incheiat contractul de voluntariat. “Avem destul de putini comisari de mediu la GNM, care trebuie sa acopere intreg judetul. Asa ca acest Corp al Voluntarilor de Mediu ne-ar oferi un sprijin real in depistarea cazurilor de incalcare a legislatiei si in pastrarea unui mediu mai curat pentru copiii nostri” spune inspectorul-sef al Garzii de Mediu Brasov, Ciprian Bancila.

http://www.gnm.ro/staticdocs/Ordinul%20nr%20439_2002%20al%20MMGA%20modificat.pdf

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.