Gara Braşov scoate la licitație spații pentru închiriat

Gara Braşov scoate la licitație spații pentru închiriat

0 130

Conform unui anunţ postat pe site-ul CFR SA, Sucursala Regionala de Căi Ferate Braşov a lansat recent o licitaţie pentru închirierea spaţiilor comerciale, dar şi a spaţiilor pentru vânzare de bilete şi pentru biroul de informaţii din incinta Gării CFR Braşov.

Spaţiile comerciale care vor fi scoase la licitaţie au o suprafaţă totală de 3.780,56 mp (fiind incluse şi cele amplasate în cele două corpuri lipite de clădirea principală, unul spre autogară, iar celălalt spre strada 13 Decembrie), iar preţul de pornire va fi de 31,23 lei/mp/lună, fără TVA. În ceea ce priveşte spaţiile pentru vânzarea biletelor, suprafaţa totală a acestora este de 102,83 mp, iar preţul de închiriere este fix, respectiv 21 de lei/mp/lună.
Directorului Regionalei de Căi Ferate Braşov, Ioan Pinteaa precizat că licitaţia pentru închirierea spaţiilor comerciale din Gară face parte din strategia CFR de modernizare staţiei de călători, iar investiţiile sunt destul de mari şi greu de suportat numai din bugetul CFR. De aceea recurg la metoda închirierii de spaţii. Ofertanţii interesaţi să închirieze spaţiile comerciale vor putea depune ofertele până la data de 6 februarie, dar trebuie să ţină cont şi de faptul că, pe lângă chiria lunară, vor trebui să investească în modernizarea gării.

Se licitează doar spaţiile interioare, exteriorul va fi modernizat de CFR
Practic, potrivit directorului Pintea, participanţii la această licitaţie vor trebui să modernizeze gara potrivit unui concept realizat de un consultant contractat de regională şi prezentat în luna noiembrie a anului trecut într-o şedinţă a Consiliului Local Braşov.
Conform proiectului prezentat în Consiliului Local interiorul Gării Braşov ar urma să se schimbe radical. Astfel, casele de bilete ar urma să se mute la etaj, într-o zonă care acum nu este folosită, iar la parter sunt proiectate spaţii comerciale. De altfel, şi la primul etaj sunt propuse unităţi de alimentaţie publică, iar o parte a peronului 1 ar urma să fie ocupat de terase. Pentru persoanele cu mobilitate redusă este proiectat un lift, dar şi scări rulante. În ceea ce priveşte fluxul de călători, aceştia ar urma să ajungă la peroane fără a mai folosi porţiunea din tunelul subteran cu ieşire de la salonul principal, ci ar putea coborî pe la peronul 1.

Lucrări de 4,3 milioane de euro. Primăria lui Scripcaru nu primeşte nimica moca!
Potrivit conceptului de modernizare prezentat în Consiliul Local Braşov, valoarea lucrărilor de modernizare este de aproximativ 4,3 milioane de euro. La această licitaţie se poate înscrie chiar şi Primăria Braşov, care şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a se implica în modernizarea gării”, a mai declarat Pintea. Totodată, acesta a explicat că darea în administrare cu titlu gratuit a spaţiului către Primăria lui Scripcaru nu este posibilă, având în vedere că în acest imobil se desfăşoară activităţi generatoare de venituri.
Totuşi, acesta a amintit şi de faptul că, din bugetul propriu, CFR SA va realiza lucrări la zonele exterioare ale gării, mai exact a zonei cuprinse între oficiul poştal şi pasajul de la strada 13 Decembrie. „Totodată, prin proiectul cu finanţare europeană, ce prevede modernizarea tronsonului de cale ferată Braşov – Sighişoara, se vor moderniza peroanele, liniile de cale ferată şi echipamentele ce asigură circulaţia trenurilor”, a mai spus Pintea.
Iualin Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.