Ganduri ale unor personalitati politice – aripa buna – dupa vot

Ganduri ale unor personalitati politice – aripa buna – dupa vot

0 55

Nu am pretentia ca toti sa gandeasca la fel ca mine, insa cititorii in cunosc opiniile si scarab de acest partid portocaliu care a prezentat, indrumat de Traian Basescu, cel mai slab si impotent govern postrevolutionar. De aceea am numit pe toti cei care sunt antibasescieni aripa politica buna, ipe ceilalti aripa politic area. Repet, nimeni nu este obligat sa gandeasca la fel ca mine, insa sper sa fie cat mai multi.

MIRCEA GEOANA: „Am votat cu incredere si speranta, cu incredere ca sfarsitul de an va aduce romanilor stabilitate ºs un nou Guvern. Sunt convins ca toti cetatenii vor inþelege ca participarea la vot reprezinta calea cea buna. Aceasta zi va fi una importanta pentru urmatorii ani de zile ai natiunii noastre”..

Oficialul a completat ca voteaza „cu gandul la stabilitate, unitate, la romanii care au dificultati, la familia mea si la familiile celor din tara”.

„Sa avem alegeri democratice si corecte pentru ca se uita o lume intreaga la noi. Miza este, dincolo de numele unui candidat, destinul acestei þari”, a precizat Geaona.
Acesta a conchis ca este important ca viitorul presedinte sa se bucure de un sprijin popular: „Sarcina noastra este sa readucem economia pe drumul cel bun, sa relansam economia”.

ION ILIESCU (BUNICUTA) a declarat ca spera ca romanii sa iasa la vot si sa aleaga schimbarea.
„Romanii sa aiba nadejdea si speranta ca se poate mai bine, dar se poate printr-o schimbare”, a mai spus fostul presedinte.
„Sper sa vina la vot, e in interesul tarii sa vina. Cred ca marea majoritate a oamenilor inteleg ca nu se mai poate continua in modul in care a mers anul acesta, trebuie sa aducem normalitatea. Altminteri si in plan intern, si in cel extern, au fost cinci ani pierduti pentru tara”, a subliniat Ion Iliescu.
In ceea ce priveste campania electorala, Iliescu a precizat ca a fost o perioada dura si ar fi fost nevoie de mai multa raspundere civica si respect reciproc.
Fostul presedinte a transmis si felicitari tuturor celor care au numele legate de Sfantul Nicolae.

CRIN ANTONESCU a declarat ca a venit la vot cu gandul de a elibera Romania de un cosmar si de a vota o schimbare.
„Sper ca foarte multi romani sa vina cu acelasi gand, acela de a da Romaniei o sansa la normalitate, la o schimbare in directia buna, la eliberarea de tot ce a insemnat acest capitol negru”, a declarat Antonescu.
Presedintele PNL a mai spus ca nu doreste sa faca nicio declaratie in legatura cu exit poll-ul de la inchiderea urnelor si ca o sa urmareasca numaratoarea voturilor.

CALIN POPESCU TARICEANU a declarat: “Criza politica nu da posibilitatea degajarii unor solutii pentru combaterea crizei economice, care se resimte din ce in ce mai profund in randul oamenilor”, a spus fostul premier.

„Este necesar ca aceasta criza sa se degaje, sa fie înspre binele Romanei si sa tina cont de realitatile politice, astfel incat cei care vor ajunge in fruntea tarii sa-si faca datoria”, a conchis Tariceanu.

LUDOVIC ORBAN nu a venit insotit la sectia de votare. Odata ajuns, a dat mana cu toti cei prezenti in sectie, dupa care a intrat in cabina. La iesirea din sectie s-a oprit pentru a-i saluta pe cei care se duceau sa-si exprime intentia de vot.
“Vom urmari derularea procesului de votare pentru a preveni orice tentativa de frauda electorala si-i vom mobiliza pe alegatorii nostri sa voteze pentru o Romanie mai profunda”, a spus Ludovic Orban la iesirea de la sectie. Oficialul a completat cã, potrivit statisticilor, astãzi prezenþa la vot va fi ceva mai micã decât în primul tur.

KLAUS JHANNIS: „Am votat pentru echipa mea. Se pare ca votarea de astazi merge bine. Este un proces de vot mai simplu decat duminica trecuta si se desfasoara in conditii bune”.

Oficialul a adaugat ca sibienii sunt foarte disciplinati, „dar este important sa mearga la vot, indiferent care este optiunea lor”.

Johannis a conchis ca cel mai important lucru este ca votul sa fie corect, iar candidatul ales sa fie „un adevarat presedinte pentru romani”.

DINU PATRICIU a afirmat ca voteaza „pentru o schimbare benefica si pentru liniste”, apreciind ca este sigur ca va avea parte de ceea ce-si doreste.
„Cu siguranta voi avea parte de ceea ce imi doresc. Tara asta e o tara sanatoasa. Sunt convins ca oamenii acestei tari sunt sanatosi la minte si nu mai pot suporta scandal, dezinformare si tot felul de teorii ale conspiratiei”, a mai spus omul de afaceri.

MARKO BELA, presedintele UDMR, a afirmat ca a optat pentru o schimbare si pentru stabilitate guvernamentala.
Se stie, in primul tur de scrutin liderul maghiar a votat negativ la referendum. „La referendum am votat cu nu. Nu sunt de acord nici cu sistemul unicameral, nici cu reducerea numarului parlamentarilor. Este vorba despre o demagogie inacceptabila atunci cand ni se propune o astfel de schimbare. Avem nevoie de o schimbare a sistemului parlamentar, dar in sensul unui sistem bicameral real, unde toate zonele traditionale ale tarii, toate unitatile administrativ teritoriale, sa isi regaseasca vointa intr-o camera superioara”, a explicat presedintele UDMR.

Din cate se vede, declaratii ponderate si pline de sperante pentru o schimbare asteptata de majoritatea romanilor, indiferent de starea sociala sau economica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.