Galeria de femei acre din Justitie

Galeria de femei acre din Justitie

0 74

Nu sunt adeptul teoriilor ca fizionomia reflecta neaparat caracterul unei persoane. Nu trebuie negresit ca viciile, apucaturile si contorsiunile caracteriale ale cuiva sa i se citeasca neaparat pe fata.


Daca nu cred asta nu se-ntampla dintr-o pornire umanitara, in virtutea careia indivizii cu chipuri devastate de rictusuri trebuie musai etichetati drept monstri interiori. Ci pentru ca sunt convins ca tehnicile de disimulare faciala au evoluat atat de mult incat caracterele urate au invatat de mult sa se exprime in mimici agreabile. Surasurile false, blajinatatea de circumstanta si inrosirea pudica la comanda se regasesc in trusa oricarui disimulant cu oarece experienta


Desi scena publica este aglomerata de masti, prin peisaj se plimba in continuare figuri genuine, indiferente la cuceririle in domeniul caracter-liftingului. Ca sa va convingeti, va invit sa aruncati o privire unei galerii de portrete, toate feminine, de pe culoarele sistemului judiciar romanesc. Patru dudui ce au ocupat, ocupa sau aspira sa ocupe fotolii confortabile in justitia mioritica nu se sinchisesc sa-si penseze rautatea sau sa-si dea cu fond de ten peste poftele ce le devoreaza pe dinauntru.


Gura subtire si rapace, ochi vulturesti fardati in exces, acreala pragmatica, colti ascutiti cu care s-au infipt in privilegii. Calitati ce dau unitate galeriei ce cuprinde trei crochiuri cu? Maria Huza, Rodica Stanoiu si Lidia Barbulescu, plus un portret rubensian al Noricai Nicolai. Dati un ochi si o sa convingeti.


Maria Huza este fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti, ajunsa la un moment dat membru al CSM. Desi coapta bine, chiar fezandata pe alocuri, duduia si-a tras casa in Bucuresti din fondul rezervat tinerilor casatoriti, cu dobanda subventionata de stat.


Rodica Stanoiu, „Sanda” pentru prietenii de la CNSAS, a negat pana-n panzele albe colaborarea cu Securitatea, cerand cu insistenta contraexpertiza la analizarea semnaturii de pe un teanc de note informative care semana izbitor cu cea pe care o aplica pe acte in calitate de ministru al Justitiei. A bagat in buzunar o suma frumusica dupa ce a vandut unei companii de stat o casa din chirpici la un pret exorbitant pe vremea cand era ministru.


Lidia Barbulescu este actualul presedinte al CSM. Capul de hidra sulemenita al Lidiei se continua pe dedesubt cu niste tentacule atat de lungi incat au ajuns pana la Institutul National de Criminologie, caruia ii cerea in 2005 sa scoata o materie din examenul de capacitate sustinut de stagiari, ca sa poata si fiica-sa sa intre in magistratura. Cazul nici macar n-a ajuns la Comisia de disciplina, iar pe vremea aceea hidra nu stapanea inca helesteul CSM, cum face acum.


Norica Nicolai aduce galeriei de fete aristocrate stafidite o tusa proletara. Dolofana si lejer soioasa, Norica ambitioneaza la scaunul de ministru de Justitie. De Barbuleasca o apropie aceeasi grija pentru odrasle, dupa ce si-a varat nepoata la o sedinta de vot a Parlamentului si a negat o vreme incidentul. Daca apare astazi atat de nadusita este si din pricina echipei Tariceanu, care o forteaza sa intre in Guvern pe usa din spate a Palatului Victoria.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.