Gâlceava Coliban-Dunca se încinge pe tema spitalului brașovean

Gâlceava Coliban-Dunca se încinge pe tema spitalului brașovean

0 35

Spitalul brașovean de Pneumo-Infecțioase este departe nu numai de ființare în fapt, dar și de a înceta a fi principalul obiect de dispute mediatice ale primarului Allen Coliban cu președintele PSD, Marius Dunca. Primarul insistă pe reaua voință a ministrului Sănătății arondat la social-democrați, când ar fi blocat proiectul spitalului brașovean pe motiv de userism urât mirositor. Care este doar una fațetele pestilențiale ale politicii românești, începând cu aia putrefactă a Puterii. Cu un elan aidoma celui al bolșevicilor anilor 50, biruitori la orașe și sate, Coliban vituperează și astăzi în norișorul său de Facebook începând Marea Demascare a PSD, preambul al circotecii care va fi omniprezentă în alegerile de anul viitor, locale și parlamentare. Tăierea spitalului brașovean amintit de pe lista MS este prezentată de primar ca o nouă tăiere a capului Sfântului Ioan Botezătorul. Nedreaptă și inutilă. În narativul cu care ne-a obișnuit USR, adică o bălăcăreală neomarxistă asezonată cu amenințări securistoide voalate, ce ar invita procurorii încă loialiști progresismului la anchetare.
Ba, mai prezintă și un document tabel, autentic sau nu, în care un neica nimeni de la ministerul Sănătății n-ar cunoaște stadiul proiectului spitalului de Pneumo-Infecțioase și ar solicita informații.  Nu spune și dacă a trimis informarea cerută la minister, însă afirmă că are un studiu al spitalului, nu spune de care, de prefezabilitate sau de fezabilitate. Nu confirmă însă că ar avea proiect tehnic al spitalului și nici licitație de execuție, fără de care nu se pot elibera banii europeni pentru construirea obiectivului spitalicesc. Afirmă însă răspicat maturitatea proiectului și clasarea pe locul 7 în lista spitalelor românești admise la finanțare prin PNRR și că ministerul a tăiat spitalul brașovean de pe listă înainte de a întreba despre stadiul proiectului, ceea ce este într-adevăr straniu, ca să folosim un eufemism.

Vocea rațiunii înăbușită de zbieretele neputincioșilor
 D
octorul Marius Neculoiu, președintele Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean Brașov atrăgea însă atenția zilele trecute că „Problema este că asta mic de Pneumo-Infecțioase este prins ca proiect de finanțare în PNRR, dar nu are SF și Proiect Tehnic definitivat pentru a se asigura finanțarea de la ministerul Sănătății.
Nu se pot elibera banii deja existenți din PNRR fără proiectul definitiv al spitalului.”
Probabil că o vizită de lucru a primarului Brașovului la ministerul Sănătății ar fi descâlcit dilema propagandistică în care se afundă spitalul brașovean. Însă înfumurarea este mare iar progresismul împiedică colaborarea liberă, este dogmatic și neînduplecat.
Niciun contact cu dușmanul de clasă politică. Așa putrefactă și dezgustătoare cum e ea. Finalitatea, care la Hegel era singura care conta, este că Brașovul nu va avea spital nou, nici mare, nici mic. Iar Coliban nu va avea înspre ce înfăptuire spitalicească să arate în toiul campaniei electorale de anul viitor. Va arăta doar cu degetul înspre dușmanul de clasă, astăzi întruchipat de PSD.
Dar să dăm cep vituperărilor primarului în norișorul său de Facebook:
„(Fraudă! ) Dovada că Ministerul Sănătății a eliminat spitale din PNRR fără ca măcar să cunoască stadiul/maturitatea proiectelor
În ianuarie, în evaluarea Ministerului Sănătății, Spitalul de Pneumo al Brașovului s-a clasat pe locul 7 din 49 de proiecte. Atunci era și bun, și matur.
De atunci și până astăzi, Ministerul a amânat semnarea contractului, dar a contractat alte proiecte, cu punctaj mai mic, dar cu culoarea politică potrivită. Săptămâna trecută a apărut informația potrivit căreia, pentru a acoperi incompetența guvernării care a costat România pierderi uriașe din PNRR, executivul a propus reducerea banilor tocmai de la Sănătate, tăind arbitrar 7 spitale de pe listă, printre care cel din Brașov. Primul Ministru a justificat spunând că a renunțat la proiectele care nu aveau “nici licitație, nici studiu”. Noi avem și-și(sic! De care și de care? N.n.).
Iată dovada că habar nu aveau despre progresul proiectelor: un document oficial, primit ieri de la Minister! Cum explicați asta, Domnule Ciolacu? Mai întâi ne-ați tăiat de pe listă, acum ne întrebați care este progresul? Mai bine recunoașteți că ați acordat preferențial banii din PNRR și de acolo se ocupă procurorii europen
i(sic! Ăia ai Luluței, care nu prind pe nimeni? N.n.).
Repet: să pierzi cu bună știință bani europeni dați pentru Sănătatea românilor este o crimă! Cineva va plăti pentru asta!”
Da, cineva va plăti!
În primul rând primarul Brașovului, pentru neputința sa și pentru indisponibilitatea pentru colaborare și pentru a face demersurile necesare înfăptuirii proiectului. Numai prin ridicarea de degete acuzatoare din străfundurile Primăriei către adversarii politici nu se construiește nimic la Brașov,
Și nici nu se justifică neputința de a construi. Se induce doar un vacarm mediatic care să-i acopere incompetența și indolența, ce stau bine cimentate în locul unde ar fi trebuit să se găsească spitalul de Pneumo-Infecțioase.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.