Gala Jurnalismului cultural

Gala Jurnalismului cultural

0 93

In perioada 4-5 decembrie va avea loc la Iasi, la initiativa Fundatei Culturale „Timpul”, prima editie a Galei Jurnalismului cultural. Gala Jurnalismului cultural isi propune sa premieze cei mai valorosi publicisti ce activeaza in presa scrisã culturala (reviste culturale si pagini de cultura ale cotidienelor, suplimente culturale). Gala rasplateste jurnalistii care publica cel putin lunar in presa culturala si au minimum doi ani de experienta in domeniul presei culturale.
Castigatorul Marelui Premiu al primei editii a Galei Jurnalismului cultural este criticul de film Alex Leo Serban. La categoria „Eseu” a fost desemnata castigatoare Luiza Vasiliu, in timp ce premiul la categoria „Critica literara” va reveni lui Doris Mironescu.
De asemenea, Iulia Popovici a fost desemnata castigatoare la categoria „Critica de teatru”, in timp ce Mihaela Michailov a fost desemnata castigatoare la „Critica de dans”.
La categoria „Critica arte vizuale” castigator a fost desemnat Cosmin Costinas, iar la „Critica muzicala”, Matei Florian. De asemenea, la categoria „Interviu”, castigatorul este Ovidiu Simonca.
Juriul primei editii a Galei este format din Liviu Antonesei, presedinte, Alexandru Calinescu, Oltita Cintec, Razvan Tupa si Elena Vladareanu. Gala de premiere este precedata, pe 4 decembrie, de un eveniment ce ii reuneste pe scriitorii Filip Florian si Ioan T. Morar, invitatii de onoare ai primei editii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.